Стефан Фундић, кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: АБА и Лига шампиона нови изазови

Милан Зубовић
Стефан Фундић, кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: АБА и Лига шампиона нови изазови

ЛАКТАШИ - Српски кошаркаш Стефан Фундић заједно са Американцем Џекијем Кармајклом чиниће центарски пар Игокее у наредној сезони. Фундић је окончао епизоду у Задру и велика жеља му је била да и даље игра у АБА лиги тако да је договор са екипом из Александровца лако постигнут и потписан на двије године.

- Било је још понуда, али Игокеа је била најконкретнија и најозбиљнија од самог почетка. Видео сам да је озбиљно започела склапање екипе, довела три играча пре мене, потписала тренера на три године, ради на дуге стазе па нисам много размишљао већ пожелео да будем део те приче. Затим смо све договорили у две речи и ево ме у екипи. Уз то, екипу чека наступ у ФИБА Лиги шампиона што је био додатни плус за избор нове средине - рекао је Фундић за “Глас Српске”.

Иако навијачи Задра никад нису били наклоњени према Србима Фундић није имао ниједног проблема. Штавише, одлично је прихваћен и на једној утакмици су му скандирали “Стипе, Стипе”.

- Сви који ме познају увек ме прво питају за играње у Задру где нисам доживео ниједну непријатност, чак ни ону најмању. Када сам отишао тамо нисам очекивао проблеме што се обистинило, а људи у том граду заиста воле кошарку и клуб те само о томе причају. Са навијачима сам имао одличан однос, прихватили су ме није било негативних ствари и играње у Задру остаће ми у лепом сећању. Добро смо играли у првенству Хрватске, освојили Куп, док је АБА лига била болна тачка јер смо били последњи и претило је испадање, али ће остати због добро познатих разлога - истакао је Фундић.

Момак рођен 1994. године игра на позицији крилног центра. Каријеру је започео у Беовуку за који је играо од 2014. до 2017. године да би потом у Суперлиги Србије бранио боје Вршца током сезоне 2016-17, а онда постао члан Меге. Двије сезоне провео је у екипи Дејана Милојевића, а сада ће му друштво правити Един Атић са којим је дијелио свлачионицу у Меги.

- Един и ја смо јако добри другари и одмах смо чули након потписивања уговора. Јако се радујемо што ћемо поново бити у екипи јер је одличан играч и човек те смо добро сарађивали на терену. Управа и тренер убрзано склапају екипу и једва чекам да видим ко ће нам још стићи док ћу у Лакташе доћи средином јула, а крајем идућег месеца требало би да крену и припреме мада све зависи од термина почетак такмичења - казао је Фундић.

За разлику од ранијих сезона, идућа ће бројати 14 клубова што ће дати додатну драж.

- Очекујем изузетно јако такмичење јер су ту клубови из Чачка и Сплита који су били веома битни центри и очекујем да ће тамо терени бити “врући” јер је публика жељна кошарке у тим местима. Више волим играти на “врућем” терену него пред празним трибинама - додао је Фундић.

Интересовање за Гордића

Игокеа у своје редове жели да доведе једног од најбољих играча АБА лиге у протеклој деценији Немању Гордића, који је прошле сезоне наступао за Партизан, а дрес Александровчана са великим успјехом носио је током сезоне 2013-14, преноси “моцартспорт”. Према посљедњим информацијама запело је у око преговора између искусног плејмејкера и Партизана око новог уговора, што клуб из Александровца жели да искористи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана