Стефан Ђорђевић, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: Стигао сам због Лиге шампиона

Милан Зубовић
Стефан Ђорђевић, нови кошаркаш Игокее, за “Глас Српске”: Стигао сам због Лиге шампиона

ЛАКТАШИ - Треће појачање за идућу сезону довела је Игокеа и то треће на центарским позицијама. Нови члан екипе из Александровца, која је прошле сезоне остварила фантастичне резултате у АБА лиги и Лиги шампиона, постао је донедавни члан ФМП-а Стефан Ђорђевић.

 

Повремени репрезентативац Србије покрива позиције “четворке” и “петице”, а прије њега екипу су појачали Дешон Стивенс и Никола Танасковић. Момак рођен у Лесковцу 1998. са 16 година стигао је у Црвену звезду, којој се обавезао на четворогодишњу сарадњу и два пута играо за јуниорски тим на завршном турниру Евролиге. По једну сезону провео је у ФМП-у и Вршцу, а посљедње три био је члан екипе из Железника. Разлог одласка је једноставан - жеља за наступом на европској сцени.

- Игокеа има јако добру сезону иза себе у АБА и Лиги шампиона, што ме много привукло када сам добио понуду. Екипа би поново требало да игра на евросцени и до сада нисам наступао ни у једном међународном европском такмичењу, па сам због тога преломио. Ово сматрам кораком напред у каријери јер ми је велика жеља да се окушам у Лиги шампиона. То ФИБА такмичење расте сваке године и све је квалитетније, што значи и изазовније, па желим да се окушам у њему - изјавио је Ђорђевић за “Глас Српске”.

Прошле сезоне Игокеи је у Лакташима убацио седам, а у Железнику 15 поена, што у оба наврата није било довољно да његов тим слави.

- Обе утакмице биле су веома тешке, јер је тадашњи тим Игокее био јако физички поткован. Сви су били спремни, јаки и велики, те сам водио прави рат под кошем против Кармајкла и Јовановића, а и остали су били на нивоу. Сада ћу бити део те екипе и видећу како изгледа из тог угла (смијех). Познајем много момака од пре, као и Танасковића, који је стигао пре неколико дана, а са Потом сам играо три године - рекао је Ђорђевић.

Прошле сезоне просјечно је биљежио 7,3 поена и 4,4 скока за 18,4 минута на паркету за индекс корисности 6,8, што је доста лошије од очекиваног, али за то постоје објективни разлози.

- Очекивао сам много боље игре, али много тога је кренуло низбрдо. Прво сам имао корону, па ми је требало времена да поново ухватим ритам, да бих потом повредио зглоб, што ме удаљило од паркета. Клуб је довео неколико играча, тако да ми је и минутажа била смањена. Ипак, искористио сам тај период да физички напредујем и верујем да ћу се брзо уклопити у систем рада Игокее јер кошарку нисам заборавио играти - нагласио је Ђорђевић.

Репрезентација

Ђорђевић је позиван у репрезентацију Србије када они најбољи нису добијали дозволе својих клубова да наступе. Његово име није се нашло међу 25 одабраних који ће на квалификационом турниру у Београду тражити пут ка Олимпијским играма.

- То је такав случај и свима нам је било јасно да ћемо тешко добити позив када они најбољи дођу и нема никакве љутње што није стигао позив. Позив у репрезентацију схватам као велику част јер је понос играти за национални тим. Добили смо шансу да се представимо навијачима, да напредујемо у каријери, те видимо како све изгледа из прве руке - казао је Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана