Старчевић деби украсио побједом

Агенције
Старчевић деби украсио побједом

БАЊАЛУКА - Утакмицама четвртфинала Купа спуштена је завјеса на јесењу полусезону на фудбалским теренима Републике Српске.

Према очекивањима, пласман у полуфинале изборили су фаворити, премијерлигаши Радник и Звијезда 09, лидер прволигашког каравана Крупа док је мало изненађење приредио друголигаш са истока Вележ из Невесиња.

Са новим шефом стручног штаба Слободаном Старчевићем Бијељинци су савладали Рудар Приједор резултатом 2:0, у мечу који је, упркос јакој киши и веома тешком терену, обиловао добрим акцијама и лијепим потезима.

Радник је до тријумфа стигао у другом полувремену када су Махир Карић и Владимир Брадоњић погодили мрежу домаћина.

- Било нам је заиста тешко у првом полувремену, Рудар је одлично ушао у утакмицу и без већих проблема спречавао све наше акције којих на терену пуном воде и нисмо имали баш много. У наставку се вријеме прољепшљало па смо успјели да реализујемо двије прилике и забиљежимо тријумф којем смо се сви надали. Чекамо жријеб полуфинала, а наша жеља је да изборимо саму завршницу и покушамо по пети узастопни пут да подигнемо трофеј освајача Купа РС - истакао је Старчевић послије успјешног дебија на клупи новог тима.

Радник је седам пута освајао Куп, а у посљедња два финала био је бољи од Крупе тренутног лидера шампионата Републике Српске. Након побједе са 3:0 над Славеном из Живиница у табору екипе из кањона Врбаса надају се да би могли по трећи пут заредом одмјерити снаге са Радником те да им се реванширају за претходне поразе.

- Остварили смо оно што смо планирали и желимо да у Купу дођемо до самог краја. За нас је ово такмичење веома важно и жеља нам је да победнички пехар напокон дође у наше витрине. Надамо се да бисмо се у финалу могли поново састати са Радником па да видимо могу ли да нас победити три пута за редом - казао је тренер Крупе Зоран Марић чији тим је са два гола Николе Дујаковића и једним Лазара Николића изборио пласман у полуфинале.

У преостале двије утакмице, Звијезда 09 је у комшијском дербију са Дрином у Зворнику славила са 2:0, головима Огњена Ђелмића и Стефана Ракића, док је друголигаш, Вележ из Невесиња, са минималних 1:0, голом Срђана Драшковића био бољи од прволигаша Текстилца. Полуфинале ће бити играно на двије утакмице које су на распореду прољећа наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана