Стандардни првотимац Борца Ђорђе Ћосић о наставку сезоне: Европа и близу и далеко

Дарко Пашагић
Стандардни првотимац Борца Ђорђе Ћосић о наставку сезоне: Европа и близу и далеко

БАЊАЛУКА - Стандардни првотимац Борца Ђорђе Ћосић сматра да ће у наставку сезоне трка за пласман на међународну сцену бити веома неизвјесна и да би судбину Бањалучана могли одлучити резултати у прва три прољећна кола.

Већ на старту “црвено-плави” ће 23. фебруара гостовати Широком Бријегу, потом дочекују јесењег шампиона Сарајева, па гостују Вележу у Мостару.  

- Европа је и близу и далеко. Наиме, веома је тешко у овом тренутку рећи колико смо близу пласмана на међународну сцену, али ће послије прва три кола многе ствари бити јасније. У оба гостујућа меча играмо против екипа из средине табеле, али које би уз добре резултате у наставку сезоне могле и да направе искорак ка горњем дијелу табеле. Што се тиче дербија са Сарајевом о томе не треба трошити ријечи, јер би ова утакмица можда могла и да ријеши ко ће са прве стартне позиције кренути у трећи круг - јасан је Ћосић.

Овај дефанзивац је на Градски стадион дошао у љето 2018. године и са Борцем изборио пласман у премијерлигашко друштво, а са добрим играма наставио је и у елити БиХ. Једини је уз голмана Младена Лучића имао јесенас максималну минутажу (одиграо свих 1.710 минута на 19 утакмица), док је само минуту мање на терену провео капитен Стојан Врањеш. Ђосић је јесенас био незамјењива карика у одбрани Борца, играо је час на мјесту лијевог бека, час на мјесту штопера и као награда је стигло продужење уговора на још двије године, односно до љета 2022.

- Знао сам да се без напорног рада и великог труда ништа не може остварити и те пароле се стално држим. То препознају и тренери, а награда за то је стартно мјесто у екипи. Међутим, то ме неће уљуљкати, јер ако желим да останем стартер мораћу још више да се трудим - наставио је Ћосић.

Сматра да је Борац јачи у односу на јесењи дио првенства, јер ће долазак Марина Галића, а првенствено Горана Закарића пуно значити за ову екипу.

- Њих двојица су се веома брзо уклопили са осталима и сигурно смо много јачи него у првом дијелу сезоне. Пријале су нам и припреме у Анталији јер смо се још боље упознали и практично све више личимо на велику породицу - рекао је Ћосић.

Осврнуо се и на резултате у припремном периоду у којем су Бањалучани остварили по двије побједе, два ремија и два пораза.

- У свим мечевима осим у дуелу са Динамом из Кијева, који је објективно далеко изнад нас, били смо бољи актер од ривала. Чак и против Украјинаца смо у појединим периодима игре успијевали да парирамо вишегодишњем учеснику Лиге шампиона. То сигурно може да буде велико охрабрење за све нас играче, али и стручни штаб пред веома неизвјесно прољеће у којем ћемо се потрудити да Борац вратимо на карту Европе - додао је Ћосић

Жријеб за Куп БиХ

Борац се пласирао и четвртфинале Купа БиХ, који се игра 4. марта, а име противник сазнаће данас у 12.30 часова. Осим Бањалучана у бубњу су ГОШК, Олимпик, Рудар из Какња, Широки Бријег, Тузла сити, Зрињски  и Жељезничар.

- Имамо лијепе шансе да и у Купу БиХ догурамо далеко, али и овдје ће много зависити од жријеба. Било би сјајно у овој фази такмичења добити можда неког лакшег ривала, али видјећемо - нагласио је првотимац Борца Ђорђе Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана