Стадион у Приједору добија рефлекторе до јуна 2020.

Снежана Тасић
Стадион у Приједору добија рефлекторе до јуна 2020.

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић са представницима Фудбалског савеза БиХ и ФК Рудар потписао је уговор о изградњи рефлектора на Градском стадиону у Приједору.

- Потписивању овог уговора претходили су вишегодишњи разговори о стварању повољне инфраструктуре на стадиону на којем утакмице игра Рудар Приједор.  Жеља  нам је да овај пројекат успјешно завршимо, а онда ћемо послије тога наставити и стварати боље услове у осталој инфраструктури везаној за Градски стадион - рекао је Ђаковић.

Вршилац дужности извршног директора за администрацију ФС БиХ Нихад Хоџић рекао је да је у оквиру пројекта унапређења инфраструктуре односно изградње рефлекторске расвјете на стадионима Премијер лиге БиХ Приједор након двије године препознат као локална заједница која је спремна да учествује у овом пројекту.

- Читав посао требало би да буде завршен до краја маја 2020. године, а пропозиције за лиценцирање клубова у Премијер лиги кажу да клубови морају наступати на стадионима који имају рефлекторе од наредне сезоне - нагласио је Хоџић и додао да је учешће савеза 230.000 марака.

Предсједник УО Рудара Приједор Дарко Милуновић рекао је да је нова управа прије два мјесеца најавила спортске и инфраструктурне циљеве.

- Стварају се претпоставке да створимо не само бољи амбијент на градском стадиону него да створимо и бољу средину за спортске резултате и долазак играча у наш клуб - истакао је Милуновић и додао да је амбиција клуба у овој сезони повратак у Премијер лигу БиХ. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана