Српски одбојкаши одушевљени свим што су затекли на Романији: У Палама као код куће

Душан Репија
Српски одбојкаши одушевљени свим што су затекли на Романији: У Палама као код куће

ПАЛЕ - Одбојкаши Србије држе се оне старе да добре навике не треба мијењати, па већ четврти пут у посљедњих пет година залет ка медаљи на великом такмичењу хватају на Палама.

Љубав се родила 2017. године, када су “орлови” послије одласка са Романије освојили бронзу на Европском првенству. Двије године касније стигли су до злата, па су омашили само 2018. године на Свјетском првенству. Ипак, услови које имају у дворани “Пеки”, теретани, хотелу “Џет сет”, а посебно јака синергија са домаћинима стално их враћају подно олимпијске љепотице Јахорине коју посјећују у слободно вријеме.

- Прва асоцијација нам је песма “Идемо на Пале”. Срећни смо овде. Нисмо далеко од Србије, људи нас воле, поздрављају нас на улици. То значи да нас прате и да наши успеси не пролазе неопажено. Осећамо се као код куће, зато бисмо волели да останемо и дуже од две седмице. Надамо се да ће бити један отворени тренинг, нама играчима би то много значило, али не знам какви ће бити протоколи и хоће ли ова ситуација то дозволити. Био бих пресрећан када бисмо баш овде истрчали пред публику после годину и по дана - рекао је коректор Србије Александар Атанасијевић.

Капитен Марко Подрашчанин продужио је репрезентативну каријеру иако је наговјештавао да ће ставити тачку, па је још једном стигао у Српску.

- Да прве године није било добро, вероватно не бисмо више ни долазили, али, ево, ми се враћамо сваке године. Пале су нам увек биле таличне и надам се да ће нам опет бити. Долазимо из Београда, Новог Сада, где је увек гужва, врућина. Овде имамо сав потребан мир да се спремимо - рекао је Подрашчанин.

Неодлазак на Олимпијске игре заболио је све момке, па сада тихо, далеко од свјетлости рефлектора кују планове како да одбране европско злато.

- Ми смо и даље шампиони. Нама је увек циљ полуфинале и медаља. Биће теже јер су Пољаци много јачи, Французи, Италијани, не треба заборавити ни Русе. Видели сте и сада фудбалско првенство. Италија је освојила због позитивне атмосфере. Имали смо сада три недеље слободне, што је права реткост код нас у спорту. Ужелели смо се одбојке, саиграча. Понекад се шалимо да смо више заједно него са породицама. Тај мир, атмосфера, дружење, певање, су кључни. То се видело и прошли пут када нисмо били фаворити, а отишли смо до самог краја - рекао је Подрашчанин.

Кумство

Марко Подрашчанин временом је постао велики пријатељ са тренером ЖОК Јахорина Данилом Тадићем, што ће у недјељу крунисати кумством.

- Професор Данило Тадић нас је први пут дочекао на Палама и био нам је, да тако кажем, водич. Од тада смо стално у контакту и, Боже здравља, у недељу ћу га и венчати - рекао је Подрашчанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана