Српски дерби 18. кола Премијер лиге БиХ завршен без побједника: Реми који ником не одговара

Дејан Марић
Српски дерби 18. кола Премијер лиге БиХ завршен без побједника: Реми који ником не одговара

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника и Борца ремизирали су 1:1 у српском дербију 18. кола Премијер лиге БиХ.

Оваквим епилогом не могу да буду задовољни ни једни ни други. Бијељинци зато што су остали четири корака испод црте, а Бањалучани јер су пропустили прилику да се издвоје на "коти три" која води у Европу.

Па ипак, оба састава заслужују признање, јер су по изузетно тешком терену пружили борбену представу са доста трчања, па и прилика на обје стране. Мреже се нису тресле све до почетка другог полувремена, када је домаће у вођство довео Ђорђе Пантелић. Госте је спасао Јово Лукић поготком у 86. минуту, чиме се исплатила тотална офанзива тренера "црвено-плавих" Немање Миљановића који је у напад гурнуо сва три нападача.

Могао је Борац и до цијелог плијена у самој завршници да је Панајотис Мораитиси боље реаговао у изгледној ситуацији у казненом простору Радника.

Но, и Бијељинци имају за чим да жале пошто су у јеку напада Борца пропустили неколико 100 одстотних шанси, међу којима се издваја статива већ поменутог Пантелића у 90. минуту.

Остали резултати и стријелци 18. кола Премијер лиге БиХ: Широки Бријег - Сарајево 2:1 (Мујан 51, Вукоја 86. пенал - Багарић 36), Слобода - Жељезничар 1:1 (Рамић 42 - Врховац 32), Зрињски - Посушје 3:1 (Билбија 25, 80. пенал, Јурановић 48 - Лауш 50).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана