Српска са четири представника у новој сезони Лиге БиХ

Милан Зубовић
Српска са четири представника у новој сезони Лиге БиХ

Бањалука - Четири кошаркашка клуба из Републике Српске играће Лигу БиХ идуће сезоне, што се није десило већ неколико година.

Јасно је да ће се Игокеа борити за титулу, Младост ће настојати да се докопа Лиге за првака, а Братунац и Леотар првенствено мисле на опстанак и све преко тога сматраће великим успјехом.

Мркоњићани имају најдужи стаж у лигашком дијелу такмичења, а посљедње појачање им је Стефан Мијовић, који је претпрошле сезоне играо за њих. Тренер Горан Сладојевић слави јубилеј на почетку такмичења, јер ће започети десету сезону заредом као кормилар.

- Као најконстантнија екипа у такмичењу која протекле деценије није имала турбуленција у сезону улазимо са циљем да поновимо пласман од прошле године када смо изборили наступ у Лиги БиХ, али са што већим бројем побједа. Три учесника Друге АБА лиге и Игокеа се издвајају као фаворити за прва четири мјеста, док ћемо се ми остали борити за преостала два мјеста која доносе наступ у Лиги за првака. - казао је Сладојевић.

- Имамо младу екипу са неколико искусних играча који су такође жељни доказивања и вјерујем да ћемо играти агресивно. Лига ће бити доста захтјевна док имамо чиме да одговоримо, јер имамо доста широк ростер - додао је Сладојевић.

Пред Мијовића у екипи су још Алекса Стојановић, Ђорђе Алексић, Сретен Кљајић, Срђан Гаврић, Алекса Бировљев, Душан Јотић, Бојан Лулић, Алдин Муфлизовић, Срђан Милановић, Гојко Суџум и Драган Ђурановић.

У другу сезону Лиге БиХ Братунац улази са напола промијењеним тимом. Стигла су петорица нових Малик Хлучовески, Раденко Пилчевић, Дејан Ћуп, Горан Вучићевић, Брајан Лонг и Стефан Радосављевић, који су се прикључили Младену Пантићу, Демарку Фостеру, Немањи Павловићу, Ивану Јокићу, Душану Максимовићу, Милошу Милошевићу и Младену Лукићу.

- Идуће сезоне Лига ће бити веома квалитетна, јер имамо три учесника Друге АБА лиге и једног прве АБА лиге који одмах спадају у најужи круг фаворита за пласман за највише циљеве. Одмах иза њих издвојио бих Младост и Зрињски, док су остале екипе доста изједначене па ће свака побједа бити веома важна. Припреме су добро одрађене и на нама је да што прије осигурамо опстанак што је наш први циљ - истакао је тренер Братунца Огњен Радић.

Послије двије сезоне играња у Првој лиги Републике Српске Леотар се враћа у елиту БиХ. Примарни циљ је изборити опстанак и екипа је састављена углавном од домаћих играча док су током љета стигла петорица играча.

Тренер Миро Вукоје имаће на располагању Марка Раичевића, Владимира Алексића, Александра Тунгуза, Срђана Дамјановића, Марка Рикала, Александра Андрејевића, Немању Милидраговића, Дејана Шакотића, Филипа Дедијера, Дамјана Милошевића и Павла Тупањанина.

- Лига ће бити доста уједначена ове сезоне и једна побједа одлучиваће о пласману у Лигу за првака и за опстанак. Наш циљ је да што прије изборимо опстанка и једино томе размишљамо - рекао је тренер екипе Миро Вукоје, који је током љета на тој позицији замијенио Дражена Шегрта, којем је био помоћник, а овај је постављен за спортског директора екипе.

У првом колу састају се, субота: Зрињски - Широки (16.30), Леотар - Спарс (19). Недјеља: Какањ - Чапљина (18), Младост - Слобода (19), Промо - Братунац (19), Вогошћа - Игокеа (20).

 

Игокеа

Послије седам година Игокеа ће играти лигашки дио Лиге БиХ. Као редовни учесници АБА лиге такмичење у Лиги БиХ започињали су у Лиги за првака или плеј-офу, док прошле сезоне није играла завршницу првенства, због чега је платила казну од 20.000 марака.

Такмичење у Лиги БиХ играће са комбинованим саставом, у којем ће шансу добијати млађи играчи и они који буду имали мању минутажу у АБА лиги, међу којима су Дарко Талић, Немања Николић, Срђан Кочић, Ђорђе Симеуновић, Ђорђе Тополовић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана