Српска опен у АТП календару

М. З.
Српска опен у АТП календару

БАЊАЛУКА - Већ по традицији почетак септембра у Бањалуци резервисан је за тенис односно челенџер Српска опен.

Крајишка љепотица поново ће бити домаћин турнира у парку “Младен Стојановић”, потврђено је на сајту АТП-а. Послије једногодишње паузе узроковане бројним забранама због пандемије вируса корона љубитељи “бијелог спорта” у Бањалуци имаће прилику да на дјелу виде тенисере из различитих дијелова свијета баш као што је то био случај у досадашњих 18 издања. Ове године биће прослављен јубилеј, 20 година од првог издања, а те 2002. године финале није одиграно због кише па су титулу подијелили Вернер Ешауер и Томас Беренд.

Почетак квалификација планиран је за 4. септембар док ће главни дио турнира стартовати два дана касније и трајаће до 12. септембра. У сингл конкуренцији наћи се се 32 играча, у дублу ће наступити њих 16, а наградни фонд износи 44.820 евра.

Детаљи око учесника још нису познати јер су пријаве у току, а тенисери ће моћи да бирају наступ међу чак пет турнира из челенџер серије који ће бити истовремено играни у Европи. Поред Бањалуке, домаћини че бити аустријски Тулн за наградни фонд 88.520 евра, шпанска Севиља (66.640), украјински Кијеву (52.080) и француски Касис (44.820). Уједно, у истом периоду биће у току друга седмица такмичења на УС опену који стартује 30. августа и траје до 12. септембра.

Мечеви ће бити играни на новом стадиону Националног тениског центра који је изграђен прошле године, а мечеви ће моћи бити играни и у вечерњем термину.

Посљедњу титулу освојио је Холанђанин Талон Грикспор који је у финалу надиграо Сумита Нагала из Индије резултатом 6:2, 6:3. Занимљиво је да у историји овог турнира ниједан тенисер није одбранио титулу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана