Српска нашла своје мјесто на џудо мапи Европе, Которварошанки сребро у Лакташима

Д.Р.
Foto: ГС

ЛАКТАШИ- Спектакуларне борбе виђене су за викенд у Лакташима на јуниорском Европа купу 2022 на којем су учествовале 24 земље са око 230 такмичара са два континента.

Џудо савез Републике Српске први пут је добио прилику да буде домаћин такмичења овог нивоа, а организација у Спортској дворани у Лакташима изгледала је као да је за Огњена Павловића и његове сараднике ствар рутине.

Стране делегације сложиле су се у оцјени да је јуниорски Европа куп био у рангу европског првенства за сениоре и изразиле наду да ће се у будућности традиционално окупљати у Лакташима.

Привилегија, велика част, обавеза, али и подстрек за Павловића и његов тим да у будућности буду још бољи домаћини Европи, али и цијелом свијету.

- Срце ми је пуно послије овог Европа купа - изјавио је Павловић након што су угашена свјетла рефлектора у хали у Лакташима.

Павловић је истакао да је иза њих претежак посао али да је њега и његове саборце носио позитивни адреналин да направе нешто овако.
 

- Успјели смо, Република Српска је на џудо мапи Европе. На нама је сада да будемо што бољи домаћини у годинама које слиједе, да оправдамо очекивања и домогнемо се првенства за сениоре. То ће, вјерујем, довести још више дјеце на татамије, а самим тим ћемо имати веће шансе и за медаље на највећим такмичењима - закључио је Павловић.
 

Једину медаљу, сребрну, за БиХ у Лакташима освојила је чланица Џудо клуба Младост из Котор Вароша Сара Марић у категорији +78 килограма, Србији је припало шест одличја (два сребра и четири бронзе), а најуспјешнија земља била је Француска, чији такмичари кућама носе 22 медаље (10 злата, три сребра и девет бронзи).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана