Српска има 15 представника на Медитеранским играма у Алжиру: Вријеме за медаље

Душан Репија
Српска има 15 представника на Медитеранским играма у Алжиру: Вријеме за медаље

ОРАН - Свечаним отварањем у суботу почињу 19. медитеранске игре у алжирском Орану, а Републику Српску ће представљати 15 спортиста од 48, колико их је у саставу репрезентације БиХ.

С обзиром на форму и наступе ове сезоне, можемо очекивати добре вијести са сјевера Африке. На претходних седам игара само се боксер Велибор Видић окитио бронзом 2009. године, а четири године касније за стоти дио секунде одличје је измакло Ивани Нинковић. Гледајући списак учесника, Српска има неколико великих адута за медаље. У првом реду ту је каратиста Павле Дујаковић, који је у сјајној серији резултата. Прије двадесетак дана постао је сениорски шампион Балкана, а потом освојио сребро на Европском првенству до 21 године, па иако признаје да је помало уморан, зна да је у сјајној форми и да има шансу.

- Тренирао сам изузетно напорно минула два и по мјесеца, што се, на срећу, исплатило. Вјерујем да ћу се прије свега психички опоравити и бити спреман за недјељни наступ. Конкуренција је, наравно, врло јака, али надам се медаљи - нагласио је Дујаковић.

Пут Орана је отишла и његова клупска колегиница Паола Костић, која такође циља једно од одличја. Велики адути су и стријелци теслићког Геофона Матеј Рашић и Никола Јовичић, који је један од фаворита у дисциплини пиштољ.

Много се очекује и од џудиста, нарочито Анђеле Самарџић. Она је ове сезоне освојила прво и треће мјесто на европским куповима, те показала да је у сјајној форми.

Адут у теквондоу је Зорана Сандић, која је имала одличан наступ на Европском првенству у Манчестеру, па на крилима тих резултата нада се новом искораку.

- Даћу максимум, искрено, очекивања су велика - каже Зорана, која није могла да обећа медаљу, али јој се сигурно нада.

Боксери Лука Вељовић и Никола Ивковић могу да бљесну уколико се коцкице посложе, баш као и атлетичари Дејан Милеуснић и Стефан Ћуковић.

На Играма ће дебитовати такмичари у гађању глинених голубова Миладин Стјепановић и Младен Симић, чланови Клуба за гађање летећих мета Семберија из Бијељине, који су најбољи у БиХ и окружењу у овој помало егзотичној, али све популарнијој дисциплини.

Застава

На отварању Медитеранских игара заставу БиХ носиће џудисткиња Лариса Церић и боксер Џемал Бошњак, који су раније освајали медаље на овом такмичењу. Осим њих, у кругу најужих фаворита за одличје су бацач кугле Месуд Пезер, каратисти Нејра Сиповић, Ивона Ћавар и Мерис Муховић, теквондоиста Неџад Хусић и, наравно, пливачица Лана Пудар, која је претходних дана пливала два финала на Свјетском првенству у Будимпешти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана