Срђан Кочић, кошаркаш Борца: Кључ је да успоримо Слободу

Дејан Марић
Срђан Кочић, кошаркаш Борца: Кључ је да успоримо Слободу

САРАЈЕВО - Кошаркаш Борца Срђан Кочић вјерује да он и саиграчи могу наставити са добрим издањима у Другој АБА лиги и на плећа оборити Слободу. Ријеч је о окршају деветог кола Јадрана који се игра данас, од 16 часова у сарајевском “мјехуру”.

Бањалучани су у ходу надограђивали ростер, током сезоне промијењен је и тренер, а када је тако, потребно је вријеме да се све коцкице посложе и ствари “легну” на своје мјесто.

И, како је вријеме одмицало, чини се да је екипа дизала форму. На првом турниру је остварила скор 2-2, на другом 2-1, трећи је отворила тријумфом, те се тако довела у позицију да се бори за пласман у плеј-оф, што је и амбиција Борца.

Добар тест вриједности ученици Драгана Николића ће имати данас против Ужичана који су све само не лак ривал. Ради се о врло младом, полетном тиму коју може да направи проблеме свима.

Тога је свјестан и Кочић, који зна рецепт по којем се он и саиграчи морају супротставити Слободи.

- Играмо против најмлађе екипе у лиги која форсира брзу кошарку. На нама је да на такву игру одговоримо на прави начин, да не улазимо у јурњаву и да ритам успоримо колико год можемо. Уколико у томе успијемо, значајно ћемо повећати шансе за побједу - нагласио је Кочић.

Борац је на премијери на плећа оборио Хелиос, након што је противнику дозволио да поведе 16 поена разлике, а на полувремену је тај “минус” износио 14 орака. Па ипак, Кочић и друштво су смогли снаге да у наставку преокрену воду на свој млин. Прорадио је и шут, подигао ниво агресивности у одбрани, што је било довољно за славље.

Упркос вриједној лекцији, наш саговорник тврди да не би било добро да Бањалучани данас себи приуште исти луксуз:

- Чињеница је да смо прво полувријеме против Хелиоса одиграли јако лоше. Недостајало је и енергије и концентрације. Послије само надокнадили 16 кошева заостатка, што баш и није лако урадити у свакој утакмици. Зато себе не смијемо опет довести у такву ситуацију.

И Борац и Слобода у бој улазе са скором 5-3. Исти учинак након осам рунди имају и Младост, Спарс, МЗТ и Златибор, док су Широки и Подгорица на 4-4, Ловћен на 3-5... Јасно је да је данашњи дуел својеврсна меч лопта за доигравање.

- Ако данас побиједимо, уписали бисмо можда и кључне бодове на путу до циља - плеј-офа. По свему приказаном, заслужујемо пласман у доигравање. Показали смо да можемо играти против свих. И не само то, са тренутним ростером смо веома конкурентни и не треба да се плашимо било ког. Ипак, не желимо да гледамо тако далеко. Ићи ћемо само корак по корак, са максималним фокусом на Слободу - закључио је Кочић.

Брзо се уклопио

Срђан Кочић је средином јануара стигао у “Борик” као позајмљен играч Игокее. И, није му много требало да се адаптира на нову средину.

- Скоро два мјесеца сам у клубу. Нисам имао никаквих проблема. Већину момака сам знао од раније, са некима сам и играо. Остали су ми помогли да сте што прије уклопим и постанем равноправан дио екипе - истакао је Кочић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана