Срамно издање Бањалучана у утакмици против Горења: Одучени од рукомета

Синиша Котараш
Срамно издање Бањалучана у утакмици против Горења: Одучени од рукомета

БАЊАЛУКА - Никада у каријери нисам доживео овакав пораз баш као што нисам доживео да моја екипа за једно полувреме постигне само пет голова и штета је што није било публике на трибинама па да више људи види ову нашу срамоту, рекао је са пуно горчине у гласу тренер Борац м:тел-а Веселин Вујовић након срамног издања његовог тима и пораза од Горења у реванш утакмици осмине финала ЕХФ Европа купа од чак 16:32 (11:17).

Само десет минута игре која се очекивала од Бањалучана било је премало да се савлада и много слабији ривал од словеначког представника који је “црвено-плавима” нанио најтежи пораз откако се такмиче у Европи.

Резултат из првог меча одиграног у Велењу (28:32), давао је наду да се уз максимално залагање свих појединаца може изборити пласман у четвртфинале ЕХФ Европа купа. Та нада била је у животу само у првих десетак минута, све до резултата 7:7, али је то, на жалост, било све. Остатак утакмице протекао је у знаку гостију који су са успјехом искористили све слабости и грешке које је домаћин направио, а којих је било и превише.

- Добили смо један крајње озбиљан шамар и то у правом тренутку, баш пред почетак другог дела Премијер лиге БиХ. У својој играчкој и тренерској каријери нисам доживео овакав пораз, баш као што ми се никада није десило да моја екипа за једно полувреме постигне само пет погодака. Угостили смо један прави европски клуб и установили колико смо ми, у ствари, далеко од те Европе. Неки играчи су нестали са терена, а када у нашој лиги победимо некога са десет разлике, они ће глумити мангупе. На овој утакмици већина рукометаша није заслужила да носи дрес Борца, нити имам оправдање за себе, као тренера - нагласио је Вујовић.

Према његовим ријечима повољан резултат из прве утакмице заварао је играче Борца који су сада грубо спуштени на земљу и то у моменту када Бањалучанима предстоји борба за три трофеја.

- Рекао сам већ раније, није нам био приоритет пролазак у четвртфинале и резултат из Велења улио нам је неку лажну наду да можемо нешто. Међутим, Горење је дошло у “Борик” и демонстрирало силу. Људи су нас једноставно одучили од рукомета. Другим ријечима, ако смо након прве утакмице направили корак напријед, сада смо направили пет уназад. Морамо сада под хитно да подигнемо екипу, јер нас већ у сриједу чека меч са Слободом. И даље су нам те титуле циљ, али ће сада бити много теже да се дође до њих - додао је Вујовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана