Спрема се највећи бициклистички спектакл у Српској

Г.С.
Спрема се највећи бициклистички спектакл у Српској

БАЊАЛУКА - Директор највећих бициклистичких трка у региону Владимир Куваља са својим тимом увелико припрема Свјетски шампионат Гран Фондо у Источном Сарајеву који ће се одржати од 5. до 10. октобра и најављује бројне акције поводом тог догађаја и у Србији и у Републици Српској.

Прво такмичење које ће претходити Светском шампионату биће Гран Фондо Свјетске серије у августу, у Источном Сарајеву и на Јахорини.

Најважније је то што ће Гран Фондо Светске серије бити вожен од 13. до 15. августа и то ће заправо бити квалификација трка за учешће на Свјетском шампионату на којем ће наступити такмичари старији од 18 година из цијелог свијета.

На Свјетском шампионату у октобру на Јахорину ће доћи више од пет хиљада бициклиста са пет континента, међу којима ће бити и неки од великана свјетског бициклизма.

На квалификационој трци у августу наступиће више од двије хиљаде такмичара, који ће настојати да изборе норму за Свјетско првенство Гран фондо.

- Већ данас је све спремно и за квалификациону трку у Источном Сарајеву и на Јахорини, али и за Свјетски шампионат Гран Фондо. Оно што је најважније, и Србија ће заједно са Републиком Српском бити укључена у оба догађаја. Организоваћемо неколико великих Гран Фондо такмичења широм Србије, како би смо додатно промовисали и Свјетски шампионат али и бициклизам и спорт међу такмичарима али и међу рекреативцима и најмлађима. Челни људи у организацији Свјетског шампионата су најбољи српски бициклисти свих времена, директори Саша Гајичић и Иван Стевић, а поред њих велики број људи из организације долази управо из Србије и то су људи који учествују у организацији свих највећих догађаја, попут трке Београд - Бањалука која је одржана овог априла и која је по многима била најквалитетнија у историји српског бициклизма - рекао је директор Светског Гран Фондо шампионата у Источном Сарајеву и на Јахорини, Владимир Куваља.

Многи градови и општине у Србији су заинтересоване за организацију Гран Фондо трка у оквиру промоције Свјетског шампионата, највећег бициклистичког догађаја на овим просторима икада.

- У промоцију Свјетског првенства жели да се укључи велики број градова и мјеста у Србији. С тога ћемо припремити бројна изненађења свим љубитељима бициклизма широм Србије овог љета. Круна свега биће квалификација трка од 13. до 15. августа и Свјетско првенство у октобру. Препремамо још неколико великих бициклистичких догађаја у региону заједно са Иваном Ставићем и Сашом Гајичићем. Ово је година Српског бициклизма. Гран Фондо ће промијенити све и омасовиће наш диван спорт, увјерен сам у то - додао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана