Спортска манифестација "Олимпик деј 2021" 23. јуна

Срна
Спортска манифестација "Олимпик деј 2021" 23. јуна

ТЕСЛИЋ - Спортска манифестација "Олимпик деј 2021" биће одржана у Теслићу 23. јуна, а учествоваће осам клубова различитих спортова, у организацији Олимпијског комитета БиХ.

Предвиђено је да спортска манифестација буде одржана на стадиону Фудбалског клуба "Пролетер" и у просторијама Стрељачког клуба "Геофон", објављено је на "Фејсбук" профилу начелника општине Теслић Милана Миличевића.

Миличевић је данас одржао састанак са корисницима Спортског комплекса "Радолинка", који поред спортске дворане обухвата и стадион "Пролетера" са помоћним теренима, те објекте Стрељачког клуба "Геофон" са стрелиштем, на којем је представљена иницијатива за додатно уређење и нове садржаје за одмор, спорт и рекреацију овог дијела града уз ријеку Велику Усору.

На састанку је закључено и да се покрене изградња пјешачке стазе уз ријеку Велика Усора, од спортске дворане до Видовданске улице у Колонама, уз изградњу соларне лед расвјете, постављање клупа и канти за отпатке, те садња дрвореда и уређење мини-парка и пикник мјеста између помоћног стадиона и ријеке Усоре.

Општинска управа би преузела на себе изградњу саме пјешачке стазе, док би носилац кампање групног финансирања (Crowdfunding) била Школа фудбала "Пролетер".

Намјера је да се јавним позивом грађанима прикупи фонд за изградњу клупа и соларне лед расвјете дуж пјешачке стазе на начин да би сваки појединац, породица или правна лица могли да донирају средства за изградњу и постављање једне или више клупа или расвјетних стубова, а на којима би у знак захвалности биле постављене металне плочице са именом и презименом донатора и натписом "Пријатељ Теслића и Фудбалског клуба Пролетер". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана