Спектакл за историју БЛ Волеја

Синиша Котараш
Спектакл за историју БЛ Волеја

БАЊАЛУКА - Дебитантски наступ у еврокуповима одбојкашког колектива из града на Врбасу привукао је велику пажњу свих љубитеља овог спорта, а изабранице Радмиле Марковић успјеле су да дођу до првог тријумфа у историјском мечу, уједно и прве побједе против вишеструког првака БиХ.

Одбојкашки спектакл приредиле су играчице БЛ Волеја и Бимал Јединства у првој утакмици шеснаестине финала ЦЕВ купа коју су Бањалучанке послије маратонских пет сетова ријешиле у своју корист 3:2 (30:28, 15:25, 24:26, 25:15, 15:11).

За разлику од претходног међусобног дуела, БЛ Волеј је овај пут успио да остане довољно миран у тај брејку петог сета, иако је на почетку губио са 7:1. Најефикаснија у побједничком тиму била је Соња Вујнић са 20 поена, док је на другој страни Анђелка Радишковић скупила исто толико.

- Велика промјена и највећа разлика од тог сусрета када нам је недостајало снаге и храбрости је то што смо овај пут показале да можемо да се вратимо у утакмицу. Задовољна сам и срећна, пробили смо велику баријеру тријумфом против Јединства и сигурно ће сваки сљедећи пут бити лакше. У недјељу против Каштела имаћемо добру прилику да и у МЕВЗА остваримо прву побједу. Тамо смо као гости изгубили са 3:2 и морамо да искористимо шансу да освојимо прва три бода у регионалном такмичењу - рекла је Марковићева.

Она је истакла да ће од пресудног значаја бити да њене играчице остану чврсто на земљи и овај тријумф претворе у прву побједу у средњеевропској лиги док их већ у недјељу очекује дуел против Каштела у деветом колу МЕВЗА (12.30 часова).

- Дјевојке су скромне и ова побједа сигурно на њих неће утицати на негативан начин, чак мислим да ће посљедице бити позитивне и да ће наставити да раде још више и боље. У реваншу на њиховом терену сигурно неће бити лако, оне су стварно добре кући, али дефинитивно нећемо одустати - закључила је Марковићева. 

Реванш утакмица на програму је 18. децембра у Брчком, а тренер “принцеза” Смаил Пезеровић био је љут на своје одбојкашице због лошег приступа првом мечу.

- Заиста заслужен тријумф БЛ Волеја и мораћемо озбиљније да порадимо на психолошком плану јер је срамотно да шампион државе не може да сачува предност од 7:1 у тај брејку што није први пут. Друго полувријеме је у Брчком, још ништа није изгубљено и реално је да ствари окренемо у нашу корист - поручио је Пезеровић.  
 

 

Премијер лига БиХ

Предстојећег викенда на програму су мечеви 12. кола Премијер лиге БиХ за одбојкаше и одбојкашице, а у мушкој конкуренцији у суботу ће играти: Темпо - Маглић (18 часова), Домаљевац - Јединство, Босна - Какањ (19),

док су се у петак састали Модрича и Радник. У женској конкуренцији у суботу су на програму мечеви: Мостар - Инова (17), Смеч - Гацко, Кула - ХЕ на Дрини (19). У петак су играли: Горажде - Нови Град, Маглић - Слобода.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана