Спарс надиграо фаворизовану Игокеу

Синиша Котараш
Спарс надиграо фаворизовану Игокеу

САРАЈЕВО - Кошаркаши сарајевског Спарса приредили су велико изненађење савладавши у финалу Купа БиХ фаворизовану Игокеу са 93:85. На тај начин су Сарајлије дошле до првог трофеја у својој историји, а уз то су се и реванширале великом ривалу за пораз у прошлогодишњем финалу, које је Игокеа тада добила са 78:63.

Изабраници Недима Џемића од почетка су наметнули свој ритам и контролу резултата, дозвољавајући индиспонираним играчима Игокее да тек у два наврата бљесну и тек на моменте учине овај меч интересантнијим.

Први пут је то било пред крај друге четвртине, када су “игоси” од девет поена заостатка, 44:53, успјели да предност Спарса смање на само 49:53 и наговијесте да би у другом полувремену могли и до потпуног преокрета. Међутим, то се није догодило, што због изванредне игре Спарса, што због очајног издања Александровчана, који су у већем дијелу утакмице дјеловали изгубљено, на моменте и незаинтересовано, омогућивши ривалу да без већих проблема одржава предност.

Домаћин је доминирао и током треће четвртине па је на истеку тог периода поново вратио 13 поена предности, 78:65, што им је дало додатну сигурност уочи посљедњих десет минута утакмице. Чинило се у тим моментима да је све одлучено, али се Игокеа и други пут враћа у утакмицу. Одличном игром у одбрани, те прецизним нападима, изабраници Драгана Бајића су у четири и по минута прије краја дошли на само три поена заостатка, 83:86, и чинило се да би њихово много веће искуство могло да буде одлучујуће у самом финишу. Међутим, онако како су заиграли, тако су кошаркаши Игокее  и стали. Са неколико брзоплетих напада и беспотребних покушаја егзибиција упропастили су све до тада урађено, пуна четири минута након тога нису успјели да погоде кош, промашивши неколико отворених шутева за три поена, дозволивши на тај начин ривалу да се поново резултатски одлијепи.

Екипу Спарса до првог трофеја предводио је Кенан Камењаш са 19 убачених поена, Бранислав Ђекић и Дарен Мор додали су по 18, а сјајну подршку имали су у Адину Врапцу и Недиму Бузи, који су постигли по 15 кошева. Код Игокее Еванс Кинен постигао је 26, а Далибор Илић 14, уз девет ухваћених лопти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана