“Соколови” се одбранили од напада Рудара

Синиша Котараш
“Соколови” се одбранили од напада Рудара

Источно Сарајево - Најинтересантнија утакмица другог кола Прве лиге Републике Српске одиграна је у Источном Сарајеву, гдје су снаге одмјерили некадашњи премијерлигаши Славија и Рудар Приједор, а на крају је остало почетних 0:0.

Освојеним бодом у сваком случају могу да буду задовољнији у редовима Славије јер су били свјесни да су Приједорчани фаворити па су дали све од себе да остану непоражени.

С друге стране, гости, који важе за фаворита за освајање првог мјеста, показали су на терену да посједују квалитет, али и да им је реализација и даље највећи проблем.

- Доминирали смо током цијеле утакмице, имали три стоодстотне шансе, погодили пречку, али нисмо успјели да утјерамо лопту у мрежу. Уз то, поништен нам је погодак који је постигао Огњен Јаћимовић, тако да не могу да будем баш задовољан коначним исходом. Мада, осим што је изостала реализација, немам примједби на игру свог тима јер су играчи одрадили све што сам од њих и очекивао. Ипак, вјерујем да ће временом све доћи на своје мјесто, па и та реализација. Не одустајемо од зацртаног циља, освајања првог мјеста на крају првенства, у шта сам дубоко убијеђен - рекао је тренер Приједорчана Игор Јанковић, чији тим већ више од шест година не зна за пораз против Славије.

Потврда да је гост био бољи ривал стигла је и из редова Славије, чији је тренер Милан Гутовић.

- Честитао сам играчима и, што се нас тиче, задовољни смо бодом. Рудар је ипак бољи од нас, са одлично одрађеним припремама, чвршћи, јачи и то је показао и у овом мечу. У питању је веома коректна екипа која с правом претендује на прво мјесто. Реално, гости су били за нијансу  ближи побједи и не ­би било незаслужено да су до ње и дошли. Сада нам долази још једна тешка утакмица, гостовање код још једног фаворита за титулу, Крупе. Видјећемо како ћемо тамо проћи, надам се да можемо поново да одолимо - тврди Гутовић.

Задовољство у редовима “соколова” је још веће јер су касно почели са припремама, тек двадесетак дана прије почетка првенства. Зато су два бода освојена у прва два кола оцијењена као успјех, али се, такође, од “плаво-бијелих” очекује да у наставку заиграју и боље и ефикасније.

Прва лига

1. Жељезничар СТ       2        1        1        0        10:0   4

2. Текстилац        2        1        1        0        8:0     4

3. Рудар Приједор       2        1        1        0        3:0     4

4. Алфа Модрича         2        1        1        0        3:1     4

5. Крупа     2        1        1        0        2:1     4

6. Славија  2        0        2        0        1:1     2

7. Козара   2        0        2        0        0:0     2

8. Подриње         2        0        1        1        2:4     1

9. Јединство         2        0        0        2        1:5     0

10. Слога   2        0        0        2        0:18   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана