Слога у Италији тражи пролаз у треће коло ЕХФ Европског купа: Добојлије без страха против Конверсана

Синиша Котараш
Слога у Италији тражи пролаз у треће коло ЕХФ Европског купа: Добојлије без страха против Конверсана

КОНВЕРСАНО - Рукометаши Слоге одиграће вечерас и у суботу двије утакмице другог кола ЕХФ Европског купа против италијанског Конверсана.

У оба меча Добојлије ће, према договору са ривалом, одиграти као гости у Италији, али их то не спречава да буду оптимисти и најаве пролаз у трећу рунду овог такмичења.

- Имали смо прилику да погледамо видео-материјале и анализирамо све добре и мање добре стране Конверсана. Довољно је рећи да су они освојили све трофеје на домаћој сцени, првенство, Куп и Суперкуп па да свима буде јасно да се ради о квалитетном и тешком ривалу. Међутим и ми имамо неке своје предности и надам се да ћемо их искористити. Уз то, ако сви будемо дали свој максимум, онда имамо реалне шансе да забиљежимо добре резултате и пласирамо се у треће коло - нагласио је један од најбољих играча Слоге Владан Ђурђевић.

Млади стручњак на клупи Добојлија Дејан Василић, имао је у протеклом периоду доста проблема због повреда и болести играча, али сада коначно располаже са свим адутима.

- Тачно је да имамо неколико ровитих играча, али и они су сада у редовном тренажном процесу и сигуран сам да ће у оба меча пружити максимум. Уосталом, то се очекује од свих играча тако да нема разлике ко ће истрчати на терен и ко ће имати колику минутажу, обавеза је да играчи дају све од себе јер је то једини начин да остваримо оно што желимо - истакао је Василић.

Добојлије су у првом колу ЕХФ Европског купа у двије утакмице били бољи од естонског Виљандија (20:20, 25:23), а онда су за ривала добили Италијане. Одмах потом челници два клуба су се договорили да се обје утакмице играју у Конверсану.

- Није нам требало много да се са људима из Конверсана договоримо око тога да они буду домаћини у оба сусрета. Нама је то повољнија варијанта из више разлога, а првенствено са финансијског аспекта. Ми би, реално, свакако били гости и да нисмо пристали на овај договор јер тренутно немамо дворану која задовољава европске стандарде. Онда бисмо морали да играмо у Маглају или Теслићу, а и то изискује одређене трошкове, уз то што неће бити наших навијача, па нам је ово било најповољније рјешење. Без обзира на то, сви смо оптимисти и вјерујем да Слога има довољно снаге и квалитета да избори пролаз у треће коло - рекао је предсједник Скупштине клуба Војислав Рађа.

Пут дуг 1.500 км

Експедиција Слоге отпутовала је из Добоја за Пескару гдје су преспавали, а прије тога одрадили тренинг. Јуче су наставили за Конверсано, а укупно ће за четири дана прећи око 1.500 километара.

Прва утакмица између Конверсана и Слоге на програму је вечерас од 19 часова, а реванш у суботу са почетком од 18.30 часова. Оба меча одиграће се у дворани “Пала Сан Ђакомо” капацитета 4.000 сједећих мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана