Слога “скоцкала” тим за врх табеле

Душан Репија
Слога “скоцкала” тим за врх табеле

ДОБОЈ - Велики посао у кратком року направила је Слога, која ће, како сада ствари стоје, бити један од најозбиљнијих кандидата за сам врх табеле Премијер лиге у рукомету.

Иако је прерано било шта прогнозирати, нарочито у ситуацији када још није ни регистрована претходна сезона, повратак Пеђе Дејановића, Срђана Гаврића и Владана Ђурђевића, те ангажовање Руса Артјома Јуњина и могућ долазак доказаног Добривоја Марковића иду у прилог тврдњи са почетка текста. Први потез првог човјека Добојлија Војислава Рађе и ангажовање Марија Келентрића за тренера био је окидач за низ позитивних ствари, па су тако у клубу остали и сви момци који су изнијели терет прошле сезоне, осим Хасе Ћосића, те Давида Престаша и Николе Кнежевића, који су се вратили са позајмице у Борац. Судећи према претходне четири сезоне у Бањалуци, јак адут на десном крилу биће Ђурђевић, који је био међу најбољим стријелцима “црвено-плавих”.

- И раније смо причали о мом повратку у Добој, али се сада све поклопило. Привукла ме је идеја да играм у матичном клубу и борим се за трофеје. Надам се да ћу продужити низ из Борца, са којим сам сваке године стизао бар до једног пехара. Познајем све момке, видим да су и они размишљали на сличан начин, па се надам да ће све на крају испасти онако како треба - рекао је Ђурђевић.

Рађа је подвукао да Слога нема већи буџет него прошле године, него да се одлучила за другу политику.

- Ранијих сезона много новца нам је ишло на станарине и хранарине рукометаша који нису из Добоја. Сада смо знатно смањили те трошкове и уклопили се у буџет који смо имали прошле сезоне. Желим да нагласим да је све доласке аминовао и Келентрић, који лично договара долазак бившег репрезентативца Србије Марковића. Зна оквире у којима може да преговара и вјерујем да ће успјети да га доведе. Рекао ми је да има квалитетну алтернативу и ако се то не деси - нагласио је Рађа.

Припреме за нову сезону Слога ће почети 27. јула, а мали проблем је чињеница да ће добојски рукометаши још отприлике годину морати да играју и тренирају у дворани у Осјечанима док не буду завршена изградња дворане у Добоју.

Још пивот на мети

Приликом разговора за “Глас Српске” Марио Келентрић је прије неколико дана нагласио да ће настојати да ангажује искусног пивота. Уз извјестан долазак лијевог крила, све остале позиције су попуњене, нарочито јер је у Добоју остао бек Владимир Станковић, док је близу договора и Арсеније Бубић. Млади лијеви бек прошле сезоне имао је запажену ролу, па су челници клуба одлучили да га задрже, иако је имао опцију да се врати у Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана