Слога пропустила шансу за тријумф

Синиша Котараш
Слога пропустила шансу за тријумф

Добој - На отварању нове сезоне Премијер лиге рукометаши Слоге су у дербију кола против актуелног шампиона Извиђача стигли до неријешеног резултата (25:25), за шта је најзаслужнији осмоструки стријелац Владимир Станковић.

“Скаути” су пуних 59 минута имали предност, најчешће од два или три гола, док су изабраници Данка Панића настојали да им не дозволе да се одвоје на већу разлику.

На крају су Добојлије серијом 5:2 успјеле да дођу до егала па чак и да пропусте шансу да у посљедњем нападу остваре побједу. Али, у тих двадесетак секунди играчи Слоге нису успјели да изграде позицију за шут, па је дерби завршен најправедније.

- Била је тешка и веома неизвјесна утакмица, уз заиста добро суђење Предрага Дејановића и Елвиса Марчетића из Приједора. Губили смо цијели меч и мада смо на крају пропустили прилику да освојимо сва три бода, морамо бити задовољни. Штета је што нисмо успјели да реализујемо тај посљедњи напад, али је и бод против шампиона добар за почетак сезоне, поготово ако се зна да смо од Извиђача у оба меча прошле сезоне доживјели поразе - истакао је Панић.

Стратег Добојлија каже да је свјестан да његов тим није одиграо онако како је требало, али и да је видио и неке добре стране.

- Првенствено сам задовољан игром у одбрани, али је очигледно да нам у нападу још доста шкрипи. Мораћемо да до наредне утакмице и гостовања код имењака у Горњем Вакуфу покушамо да поправимо реализацију, јер она против Извиђача, реално, није била на потребном нивоу. Слога је славила у Живиницама и сигурно да ће жељети да тај тријумф “овјере” против нас, а ми треба да покушамо да их у томе онемогућимо - додао је Панић.

Са другачијим проблемима сусрео се тренер Борца Мирко Микић, који може да буде задовољан игром у нападу против Слободе (34:32), али је проблем била дефанзива. 

 

Изненађење у Вогошћи

Рукометаши Славије направили су изненађење јер су успјели да остану непоражени код једног од фаворита првенства Вогошће - 23:23.

Остали резултати првог кола: Борац м:тел - Слобода 34:32, Искра - Леотар 26:24, Коњух - Слога (ГВ) 25:28, Маглај - Дрина 34:24, Грачаница - Горажде 37:20. Синоћ: Локомотива - Босна (В).
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана