Слобода из Требиња напада врх табеле

Синиша Котараш
Слобода из Требиња напада врх табеле

НОВИ ГРАД - Прозивком коју је на стадиону “Млакве” обавио шеф стручног штаба Душко Вранешевић с припремама за прољећни дио првенства Прве лиге Републике Српске стартовали су и фудбалери Слободе.

На окупу су се нашли сви играчи који су након првих 15 кола освојили треће мјесто с 33 бода, њих 25, а недостајала су четворица фудбалера који на прољеће неће носити дрес прволигаша из Новог Града. У питању су Младен Згоњанин који је отишао у Њемачку, те Сабит Алиспахић, Франциско Алегре и Милош Саџак с којима није настављена сарадња и слободни су да потраже нову средину.

- Првих неколико дана радићемо у овом саставу, а до краја седмице очекујемо да нам се прикључе и прва појачања. У питању је четири или пет квалитетних фудбалера, за сваку линију по један, с којима би све позиције у тиму биле адекватно попуњене са по најмање два квалитетна фудбалера - истакао је Вранешевић у разговору за “Глас Српске”.

Прве три седмице Слобода ће се припремати у Новом Граду, а од 7. фебруара преселиће се у Требиње. Током припремног периода стручни штаб Слободе планирао је одигравање шест контролних мечева, а први ће бити 29. јануара против Сегесте из Сиска.

- Имаћемо оптималне услове за добре припреме у Требињу и нисмо имали дилему када је требало одлучити гдје да идемо. Прије поласка у Херцеговину одиграћемо утакмицу са Челиком, а у Требињу нас чекају још три провјере. По повратку слиједи меч с Рудар Приједором, док смо “генералку” планирали за 26. фебруар. Жеља нам је да то буде што јачи и квалитетнији противник па из тог разлога још немамо име ривала - рекао је Вранешевић.

Прошлог љета из Новог Града су стигле најаве борбе за сам врх табеле Прве лиге и евентуални улазак у Премијер лигу, а оне ни сада нису другачије.

- Тренутна позиција и бодовни салдо нам дају за право да се надамо како можемо до краја да се изборимо за прво мјесто и да Новом Граду напокон поклонимо једног премијерлигаша у мушкој конкуренцији. Највећи ривали биће нам Крупа, Слога и Сутјеска, противници за сваки респект што гарантује узбудљиво и до краја неизвјесно првенство. Наравно, надамо се да ћемо први проћи кроз циљ и о неком другом расплету уопште не желимо да размишљамо - поручио је за крај Душко Вранешевић.

Инфраструктура

Стадион “Млакве” у Новом Граду добио је сасвим нови изглед у посљедње двије године, али у Слободи истичу како немају намјеру да се зауставе.

- Много тога је у ово вријеме урађено и све радимо у ходу, а посебна пажња се посвећује свакодневном одржавању главног и помоћног стадиона, као и терена у Добрљину гдје имамо све услове за тренинге. У сарадњи са ФС РС добићемо терен а вјештачком подлогом, а на нама је да урадимо припремне радове. Помоћни терен већ има расвјету, а сада радимо на стварању услова да монтирамо електронски семафор и рефлекторе на главном терену - појаснио стратег Новограђана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана