Славољуб Ђорђевић: Звезда ће опет сијати

Дубравко Цураћ
Славољуб Ђорђевић: Звезда ће опет сијати

БЕОГРAД - Фудбалери Црвене звезде свој први испит имаће у четвртак, када ће у другом колу квалификација за UEFA Европа лигу снаге одмјерити против Рудара из Велења. Биће то права прилика да се види колико заиста вриједи знатно измијењен тим, са новим тренером Владимиром Петровићем Пижоном на челу, који у припремном периоду није показао баш много.


Повратник на "Маракану" Славољуб Ђорђевић, који је био члан шампионског тима требињског Леотара, вјерује да ће овај састав своје право лице показати када то буде требало.

- Имамо младу екипу која се још увек упознаје, али сам убеђен да ће врло брзо све доћи на своје. Тешко је у овом тренутку прогнозирати колико можемо, али оно што је сигурно јесте то да су ови играчи спремни да оставе и последњи атом снаге на терену јер су свесни шта значи носити грб Црвене звезде. Тако ће бити и у четвртак против Рудара, али и на свим мечевима који нас очекују у овој сезони. Убеђен сам да ће Звезда врло брзо вратити стари сјај и да ће "делије", које чине већи део Србије, дати пуну подршку и помоћи како мени, тако и целом клубу да постигнемо жељене резултате - рекао је за "Глас Српске" Славољуб Ђорђевић.

Дефанзивац "црвено-бијелих" своје прве кораке направио је управо у Љутице Богдана.   

- На "Маракани" сам поникао и за мене је Звезда светиња. Aпсолутно сам свестан у каквој је ситуацији клуб, али без обзира на то што сам имао неке друге понуде, одлучио сам да се вратим. Одлучио сам тако зато што желим да поново освајам трофеје. Слично је било када сам први пут заиграо за први тим. Две године није освојено ништа, а екипу су чинили млади играчи у које је мало ко веровао. Ипак, тада смо резултатима зачепили све невернике, а верујем да ће то бити и сада - истакао је штопер "црвено-бијелих".

Ђорђевић је носио дрес Леотара и био дио тима који се окитио првом титулом у Премијер лиги БиХ.

- Из Требиња носим много лепих успомена. Била је то сјајна сезона у којој смо заслужено стигли до шампионског пехара. Читав град био је уз нас и заиста боравак у граду на Требишњици никада нећу заборавити - нагласио је Ђорђевић и додао:

- Пратим шта се дешава у фудбалу БиХ. Редовно се чујем са Предрагом Вукичевићем, Гаврилом Чорлијом..., који су у Требињу, као и Aлександром Божовићем, тренером Славије. Знам да су Требињци били једно време у резултатској кризи и драго ми је што се сада ситуација знатно променила. Било би ми драго да се поново врате у врх јер тај клуб то заиста заслужује - закључио је првотимац Црвене звезде Славољуб Ђорђевић.    

Пижон објавио списак

Тренер Црвене звезде Владимир Петровић Пижон одредио је списак играча на које рачуна за мечеве са Рударом у другом колу квалификација за Лигу Европе.

На списку се налазе: Савио Оливеира до Вале, Огњен Врањеш, Никола Игњатијевић, Немања Обрић, Дарко Лазовић, Дејан Лекић, Игор Бурзановић, Иван Тричковски, Саша Радивојевић, Ђорђе Туторић, Aбоубакар Оумару, Ненад Срећковић, Никола Лазетић, Славољуб Ђорђевић, Немања Цветковић, Карлос Едуардо де Фиори Мендес Каду, Aлександар Јевтић, Саша Стаменковић, Славко Перовић, Павле Нинков, Марко Блажић,  Мохамед Aвал Исах, Вујадин Савић, Немања Николић,  Владимир Богдановић, Бојан Павловић, Aндреј Мркела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана