Славље Игокее против Звезде, мајсторица за финале

М. З.
Славље Игокее против Звезде, мајсторица за финале

ЛАКТАШИ - Мајсторица у Београду идућег уторка одлучиће финалисту плеј-офа АБА лиге јер је Игокеа узвратила ударац Црвеној звезди и изједначила на 1:1 у серији након побједе резултатом 81:68.

Изабраници најбољег тренера Јадранске лиге Драгана Бајића одиграли су сјајну партију која је подсјетила на први сусрет ове сезоне када су домаћи играчи размонтирали "црвено-бијеле", а и сада су били на висини задатка. Агресивном игром на обје стране терена Игокеа је од самог почетка контролисала игру и резултат током првих 30 минута када није дозвољавала ривалу да се разигра и веже неколико добрих минута те направи серију. У једном тренутку Александровчани су имали 20 поена предности које је Звезда полако топила у посљедњем периоду, прије свега захваљујући доброј игри Огњена Добрића и Марка Симоновића, али није имала времена за коначни преокрет па ће бити игран трећи меч у дворани "Александар Николић".

Резултатску предност Александровчани су остварили феноменалним шутем за три поена и били су прецизни 11 пута из 21 покушаја ван линије 6,75 метара. Занимљиво је да ниједан од три домаћа центра Џеки Кармајкл, Никола Јовановић и Стефан Фундић није постигао поене све до 27 секунди прије краја када је Јовановић два пута био прецизан са линије слободних бацања.

Најбољи код побједника био је Ентони Клемонс са 18 поена, пратио га је Един Атић са са 17, а Стефан Пот додао је 14. У екипи Звезде Добрић је убацио 17, Дејан Давидовац додао је 12, а по 11 Џордан Лојд и Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана