Славље Игокее на премијери

М. З.
Foto: Nikola Vuruna

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее побједом су отворили нову сезону АБА лиге и на свом терену побиједили су Борац резултатом 91:89.

Одлучујуће поене убацио је повратник у табор Александровчана Џејмс Робинсон три секунде прије краја док покушај за три поена Хантера Хејла није био успјешан па су два бода остала у Лакташима.

Иначе, Игокеа је одлично започела сусрет и имала предност од шест поена након првих десет минута игре да би у другој четвртини Чачани полако хватали прикључак и нису дозвољавали домаћину да се одлијепи. Прекорет је виђен у трећем периоду када су изабранции тренера Марка Мариновића повели са 52:51, у 24. минуту да би при самом крају овог периода игре имали и десет поена предности (63:73). Ипак, домаћи играчи нису помислили на предају па су предност вратили у 34. минуту (76:75), а до краја се игрло кош за кош. У игри нерава бољи су били пулени Драгана Бајића након чијег тајм-аута 11 секунди прије краја је погодио Робинсон. Најбољи код побједника били су плејмејкери Маркел Старкс и поменути Робинсон са по 15 поена с тим што је Старкс имао и седам асистенција. Пратили су их Далибор Илић и Антабија Волер са по 13 поена Код Чачана предњачио су Хејл и Немања Тодоровић са по 17 поена.

Наредно коло Игокеи за противника доноси ФМП у Железнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана