Славко Петровић: Радник моја прва љубав

Дарко Пашагић
Славко Петровић: Радник моја прва љубав

БИЈЕЉИНА - Искусни стручњак Славко Петровић, са којим је започела успјешна ера Радника, вратио се у Бијељину и у другом дијелу сезоне са клупе предводиће семберског премијерлигаша.

У првом мандату сједио је на клупи овог клуба од септембра 2014. до августа 2016. године и уз управу на челу са тадашњим предсједником Младеном Крстајићем био најзаслужнији што је Радник стигао до првог и за сада јединог трофеја у фудбалу БиХ, пехара намијењеног побједнику купа и тако први пут изборио пласман на међународну сцену.

- Овај клуб је први који сам водио у БиХ и сигурно је да ме за њега вежу дубоке емоције, али и веома лепе успомене. Успели смо да освојимо куп и да се пласирамо на европску сцену. Не сматрам да је то само моја заслуга, али сигурно имам удела у томе, а не сме се заборавити да је Радник од тада стално у самом врху Премијер лиге БиХ. Надам се да ћемо поново бити успешни као и у првом наврату - нагласио је Петровић, који ће данас водити први тренинг клуба по повратку у Бијељину.

Иако је прошле сезоне био без ангажмана, највише због операције кука и опоравка, индиректни је кривац за други пласман Радника на међународну сцену.

Наиме, због дуга који му његов бивши клуб Жељезничар није уплатио на вријеме Сарајлије су административним путем остале без Европе, а умјесто њих наступали су Бијељинци.

- Не бих желео на то да се осврћем, али је тако испало. Било би сјајно да са Радником опет будем високо пласиран, али сам увек био реалан и сматрам да ће ове сезоне то бити веома тешко извести. Иако за јесењим шампионом Сарајевом заостајемо само седам бодова, не треба заборавити да су уз њих за три места која воде у Европу у игри још Жељезничар, Зрињски, Борац, Тузла сити, а и Широки Бријег, који је иза нас, те да не сме никада бити отписан - наставио је Петровић.

Упознат је са играчким кадром који преузима.

- Било би одлично да ова екипа остане на окупу и да уз једно или два појачања покушамо да се упустимо у борбу за сам врх. Међутим, видећемо шта доносе наредни дани. Оно што могу да обећам је да ћемо сви заједно покушати што више, а од играча ћу тражити максималан ангажман на припремама, а касније и на утакмицама. Тако је увек било у клубовима у којима сам био тренер и не видим разлог да се нешто мења. До одласка у Медулин, 2. фебруара, тренираћемо у Бијељини и успут се договарати о пријатељским мечевима. Имамо доста времена да се квалитетно припремимо и сигурно ћемо старт сезоне дочекати у топ форми - додао је Петровић.
 

Каријера

Играчку каријеру Славко Петровић почео је у Бежанији, да би једно вријеме био и фудбалер Црвене звезде, а онда се отиснуо за Њемачку, гдје је играо за бројне клубове, од којих је најпознатија Фортуна из Диселдорфа.

Тамо се почео и бавити тренерски послом, а послије бројних ангажмана у Њемачкој био је тренер мађарског Залаегершега, Борца из Чачка, Рада, те Радника, сарајевског Жељезничара и тузланске Слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана