Славко Петровић огорчен: Трибине постале мјесто за лумперај

Дарко Пашагић
Славко Петровић огорчен: Трибине постале мјесто за лумперај

БИЈЕЉИНА - Овако нешто нисам доживео у своје 62 године и овде не сме да буде никаквог компромиса. Никада ме у животу нико није ударио. Све ово ће га скупо коштати јер ћу против њега поднети кривичну тужбу.

Изјавио је ово за “Глас Српске” шеф стручног штаба Радника Славко Петровић кога је у суботу предвече на стадиону бијељинског премијерлигаша прво физички напао Младен Савић, а затим му прислонио пиштољ у стомак.

- Био сам у аутомобилу када ме неко позвао. Чим сам отворио, севнула је песница, а потом сам успео други ударац да блокирам. Изашао сам из аута и кренуо за нападачем, који је отрчао према свом возилу и затим према мени кренуо са пиштољем. Укопао сам се у месту, он је репетирао пиштољ. А онда је кренула лавина псовки. Говорио је: “Ко си ти да моје дете тераш са стадиона. Ј...ћу ти ја матер. Сада ћу ти просути црева”. То је трајало сигурно десет минута, што су видели бројни сведоци на стадиону и станари околних зграда - истакао је још потресени Петровић.

Он тврди да са Савићем, који ће одговарати за наношење тјелесних повреда, никада није причао иако га је често виђао у кафани на стадиону.

- Касније сам сазнао да његово дете тог јутра није било на стадиону, односно да има одраслог сина који уопште не живи у Бијељини. После свих дешавања отишао сам у болницу, где је установљено да немам тежих повреда - наставио је Петровић.

Српски стручњак тренерски хљеб пекао је у Њемачкој и познат је као велики радохоличар. Од проглашења пандемије вируса корона заговарао је да спортске активности морају бити настављене без обзира на услове.

- Где год сам радио, стадион сам сматрао својом другом кућом. Увек сам се одговорно понашао и зато не могу да схватим да ме због тога неко удари и прислони пиштољ у стомак. Често сам на стадиону налазио много људи којима ту није место и упозоравао их. Свака част рекреативцима, али њих је било најмање. Најчешће се радило о малолетним особама којима трибине служе као место где ће се опијати. После њихових “лумперајки” остајало је пуно флаша, шприцева, презерватива... Не тако давно на трибину је донесен велики звучник и више од њих 30 је славило рођендан. Истина је да је ово градски стадион, али овако нешто нисам видео у свету - рекао је Петровић.

Иако је био чврст заговорник наставка сезоне, све је више убијеђен да је то немогуће спровести у дјело.

- Почећемо данас са тренинзима, а како ће то све изгледати, видећемо јер је пауза била страшно дуга. Али оно што ме више брине је чињеница да нисам сигуран да клубови са медицинске стране могу испоштовати све оно што се од њих тражи - додао је Петровић.

Јагодић и Дудић уз колегу

Тренери Борца и Вележа, Владо Јагодић и Феђа Дудић стали су уз колегу Славка Петровића и истичу да ово никако није смјело да се деси.

- Петровић је доказани стручњак и сигуран сам да за ово што се десило не сноси ни најмањи дио кривице. Увијек је стадион сматрао својом другом кућом и на њему проводио далеко више времена него преостале његове колеге - истакао је Јагодић.

Дудић је рекао да је несхватљиво шта се десило, питајући се да ли ће и овај напад бити заташкан и хоће ли прећи преко њега. Петровића су подржали и челници Радника, те  навијачка група “Инцидент”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана