Шкотски великан посљедња препрека Сарајеву: Селтик фаворит, али нема предаје

Г.С.
Шкотски великан посљедња препрека Сарајеву: Селтик фаворит, али нема предаје

ЗЕНИЦА - Фудбалерима Сарајева остао је само један корак да првог пласмана у групну фазу Лиге Европе, али врло тежак. Противник у Зеници вечерас је Селтик (20), клуб славне прошлости и фаворит на “Билином пољу”, али то је утисак не и непремостива препрека.

Екипа Винка Мариновића је послије нешто споријег старта сезоне ухватила прави ритам и нанизала пет побједа, Селтик има једну више, али се прилично мучи што је показала и утакмица са Ригом у трећем колу квалификација. Ипак, квалитет, искуство, на крају крајева и буџет су на страни Шкота који ће бити под много већим притиском од шампиона БиХ. Без обзира на то умјерени оптимиста је Матијас Фанимо.

- Са много самопоуздања улазимо у меч са Селтиком. И мој ниво самопоуздања је веома висок. Било би сјајно када бих постигао гол као против Будућности, али би једнако посебно било и да нас неко од мојих саиграча уведе у групну фазу Лиге Европе - рекао је Фанимо.

Ово је пети пут да Сарајлије стижу до посљедње препреке, али до сада нису имали успјеха и да је савладају. Несавладиве препреке били су Динамо Кијев, Базел, Клуж и Борусија Менхенгладбах.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана