Скијашки клуб Старчевица у јануару пут Фолгарије

Д. Р.
Скијашки клуб Старчевица у јануару пут Фолгарије

Бањалука - Скијање је на нашим просторима релативно непопуларан и неразвијен спорт, међутим људи из Скијашког клуба Старчевица великом енергијом и ентузијазмом труде се да то промијене.

Низом активности које трају током цијеле године, а не само у зимским мјесецима анимирали су 150 људи, који су стални чланови овог клуба, док десет чланова чини такмичарску екипу који се такмиче на регионалним и републичким такмичењима. Посебно мјесто заузимају излети, како једнодневни, тако и вишедневни на Козару, Влашић, Купрес, Сребреник, Јахорину, али и Мариборско Похорје. Ове године организовали су и зимовање у аустријске Алпе, а већ у јануару заказан је пут у Италију.

- Како вријеме одмиче наши апетити расу, па смо одлучили да ове године одемо корак даље и наше чланове, али и све заинтересоване одведемо у Фолгарију. Већ смо резервисали мјеста у два хотела и могу рећи да смо већ сада спремни за пут. До сада имамо око 130 сигурних путника, а вјерујем да ће их бити и више до 10. јануара када је планирано да стигнемо у Фолгарију. Велико искуство је отићи на таква скијалишта, како за наших десет тренера, који се усавршавају, тако и за наше младе чланове, који тада имају прилику да уче од најбољих - рекла предсједница клуба и тренер такмичарске екипе Мерсила Мравац.

Од реоснивања клуба 2010. године организовали су три Ски-купа "Старчевица" са изузетком ове године због мањка снијега, па се у клубу надају да ће предстојеће зиме имати више среће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана