Скандал потреса Звијезду 09: Осумњичени да су порукама договарали нечасне радње

Дарко Пашагић
Скандал потреса Звијезду 09: Осумњичени да су порукама договарали нечасне радње

Бијељина - Скандал потреса Фудбалски клуб Звијезда 09 након што је предсједник клуба Борис Станишић осумњичио поједине играче да су уплетени у намјештање резултата њиховог тима.

Атмосфера у Етно-селу Станишићи је више него конфузна, а међу јавно прозванима су фудбалери Немања Вејновић и Ибрахим Шкахић. Предсједник клуба, као и двојица играча која су наводно у нечасне радње покушали да увуку и остале играче Звијезде 09, нису се јављали на телефон или су били недоступни. Међутим, неколико првотимаца дебитанта у Премијер лиги БиХ невољно је причало о читавој ствари желећи, ипак, да остану анонимни.

- Искрен да будем, нисам од Вејновића и Шкахића добио никакву поруку, али поједини играчи јесу. Ваљда су им нудили да учествују у незаконитим радњама, а ови не само да нису пристали на то, већ су их једноставно пријавили руководству клуба, које је предузело даље кораке. У клубу влада конфузна ситуација и јако ми је жао предсједника Станишића, који је читавог себе уложио у пројекат стварања моћног и респектабилног клуба. Био је коректан према свим играчима и није ми јасно како је неком могло да падне на памет да се бави нечасним радњама - рекао је наш саговорник, који је желио да остане анониман, баш као и још неколико играча тима из Етно-села Станишићи.

Међутим, не слажу се сви са причом да је поменути двојац слао поруке. Један од искуснијих првотимаца стао је на страну прозваних играча и нагласио да нема говора о томе да су Вејновић и Шкахић или било ко од других играча учествовали у прљавим пословима.

- Готово сам сигуран да то није истина, а вјерујем да је комплетна прича потекла од тренера Ђуричића, који је успио да убиједи Станишића да су се дешавале нечасне радње. Играм фудбал довољно дуго и одговорно тврдим да то није истина, а на овај начин је Ђуричић хтио да нађе алиби за лоше резултате откако је он на кормилу - нагласио је анонимни играч.

Тренер Милан Ђуричић дао је екипи вољно до сутра да се одморе јер је у току репрезентативна пауза.

- Не желим ништа да коментаришем о поменутом случају, али сви морају да знају да сам током рада у Звијезди 09 уложио себе у целости. Са својим сарадницима, али и комплетном управом клуба на челу са Станишићем, само сам радио часно и поштено. Једноставно не могу да верујем да се овакво нешто дешава - кратко је прокоментарисао Ђуричић.

Ово је први пут да је неко на простору БиХ јавно прозвао некога за намјештање утакмица, а како стоје ствари, услиједиће и кривичне пријаве против поменутог двојца, а можда и против још неких играча. Са свиме је упознат и Фудбалски савез БиХ.

- Савез је добио допис ФК Звијезда 09 из Етно-села Станишићи о предузетим радњама на основу сумњи у евентуалну умијешаност играча овог клуба у намјештање резултата у Премијер лиги БиХ, док је клуб расположива сазнања доставио МУП-у Републике Српске. ФС БиХ је предузео одговарајуће мјере и предметни допис доставио Дисциплинској комисији ФС БиХ. Након што комисија проведе правилником утврђене процедуре, предмет ће бити прослијеђен тужиоцима ФС БиХ с циљем провођења истражних радњи - стоји у саопштењу ФС БиХ.

Утакмице

Вејновић је одиграо само прва два сусрета ове сезоне за Звијезду 09 и у њима је његов тим оба пута ремизирао. Шкахић, од 720 минута, на терену провео чак 660. Играо је на првих седам утакмица од првог до посљедњег судијског звиждука, а у посљедњем колу против Тузла ситија (1:3) замијењен је у 30. минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана