Скандалозне изјаве предсједника Вележа: Ауто је плануо јер га судија није одржавао, возилом управљано даљински

ГС
Скандалозне изјаве предсједника Вележа: Ауто је плануо јер га судија није одржавао, возилом управљано даљински

МОСТАР – Полиција је потврдила да су хулигани бакљом запалили аутомобил у којем су биле судије синоћњег меча Вележ – Борац, али предсједник Вележа Шемсудин Хасић за портал Кликс иронично је коментарисао да "се возило запалило јер га је судија Сабрија Топаловић слабо одржавао".

Хасић је за сарајевски портал говорио о синоћњим немилим сценама у Врапчићима на лигашком дербију између Вележа и Борца, који је прекинут у 81. минуту упадом на терен навијача Вележа.

Хасић каже да не зна како ће Фудбалски савез БиХ поступити у вези с овом утакмицом, а због паљења аутомобила судије Сабрије Топаловића изражава жаљење.

-Ја већ имам прве индикације да је судија Топаловић слабо одржавао аутомобил и да је до пожара дошло због запаљења кочионог система и да се пожар пренио на комплетан ауто. Мислим и да је његовим управљачким механизмом управљано с даљине тако да није могао контролисати свој ауто. Драго би ми било да у будуће сви они који пуно путују поведу мало рачуна о исправности управљачког и кочионог система - цинично је прокоментарисао предсједник Рођених.

Утакмица је прекинута у 82. минути након уласка навијача, наводно незадовољњних суђењем, на терен при вођству гостију од 2:0, а неколико сати касније код Јабланице је група хулигана пресрела аутомобил у којем се возио судија Сабрија Топаловић те га запалила.

-Од почетка првенства, свих десет утакмица, суђење Вележу није било на нивоу неутралности, већ је увијек било против нашег клуба. То могу потврдити сви неутрални стручњаци из те области – даље је устврдио Хасић.

Додао је да се „гњев навијача  акумулирао из утакмице у утакмицу“ те каже како се покушавало смирити комуникацијом с навијачима, али да је то врло тешко, посебно кад видите да „Вележ стално поткрадају због интереса савеза и других клубова“.

-Због тога је негативна енергија на стадиону јучер била тако велика и ја сам осјетио да не идемо у добром правцу. Покушао сам нешто урадити да смирим ситуацију преко судија и стручног штаба, али ми није пошло за руком –Тврди Хасић.

Каже да он остаје у Вележу те да неће бити никаквих промјена у управљачкој структури.

-Савез нек ради шта хоће, ми немамо никакве механизме као клуб да преговарамо с доносиоцима одлука. Онај ко ти констатује неку неправилност, тај те и кажњава. Нек нам донесу неку драконску казну, ми немамо механизме да се одбранимо, али се стално питамо какви су то људи да им неке силе изнад њих искључе морал и да их водају како желе - закључио је Хасић.

Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић најоштрије је осудио синоћњи напад на судију Топаловића, а најавио је најоштрије могуће санкције организаторима сусрета те Шемсудину Хасићу, којег сматра најодговорнијим.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана