Сјајно расположење међу одбојкашима Радника: Играћемо битну улогу и у елити

Душан Репија
Сјајно расположење међу одбојкашима Радника: Играћемо битну улогу и у елити

БИЈЕЉИНА - Дани славља у Одбојкашком клубу Радник послије експресног повратка у Премијер лигу већ су прошли, а управа клуба у договору са стручним штабом чини све како би на вријеме заокружила тим који ће, убијеђени су, имати шта да каже у доста јачој конкуренцији.

Са 16 побједа у 17 мечева у Првој лиги Бијељинци су показали да им је мјесто у елити која им је прошле сезоне ускраћена због самовоље неколико људи из врха ОС БиХ. Селидба у нижи ранг додатно је погоршала и онако тешку финансијску ситуацију, али се помало изненада указало свјетло на крају тунела. Изабрана је нова Скупштина на челу са Недељком Ћорићем и Управни одбор којим предсједава Дарко Манојловић и коцкице су почеле да се слажу. Репови који су за остале спортове прилично смијешни су одсјечени, а формирана млада екипа од домаћих играча, жељна рада и доказивања. Како резултат није изостао, немају намјеру да прекину праксу.

- Нећемо да се разбацујемо и гомиламо играче. Циљано ћемо довести једно, највише два појачања. Приоритет је ангажовање техничара. За сада не бих о именима иако вјерујем да смо већ урадили добар дио посла. Такође, челници клуба су већ обавили разговоре са већином момака из прошле сезоне, а у наредних неколико дана ће и са осталим, па се надам повољним вијестима. Било би одлично када би ова екипа остала на окупу јер сам убијеђен да може још много да напредује и у догледно вријеме игра озбиљну улогу у елити - рекао је играч и тренер Радника Владимир Милићевић.

Само двојица момака у шампионској екипи су условно речено странци, а сви остали су поникли у клубу и снажно се идентификују са његовим бојама. То је била и основна предност кроз сезону у односу на јединог правог конкурента Темпо из Ражљева и предуслов за напоран рад. У помоћ је ко зна који пут прискочио Милан Ђуричић, човјек који је са генерацијом Александра Атанасијевића, Срећка Лисинца и других Србији донио европско и свјетско кадетско злато.

- Иако није званично био члан нашег стручног штаба, све смо радили по његовом програму. Често је и долазио, па су момци имали прилику много да напредују. Када уз такав рад имате сваку утакмицу доживљавате, а тако кажем, на живот и смрт резултат тешко може да изостане. Показало се то у мајсторици када је Темпо изједначио на 1:1. Са друге стране, први пут у мојих 20 година у клубу, сваки договор је испоштован на вријеме, стипендије су биле редовне, а то су момци знали да цијене - закључио је Милићевић.

Помоћ земљака из Јапана

Током сезоне Бијељинци су добили генералног спонзора, а у помоћ је прискочио суграђанин Младен Јовић чија ИТ фирма послује у Јапану.

- Захваљујући томе у новој сезони званично ћемо се звати Радник Какехаши. Били смо и на пријему код градоначелника Бијељине Љубише Петровића који је обећао да ће градска власт подржати наш рад, тако да смо прилично растерећени отишли на паузу - рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана