Сјајни нападач Универзитатее пред трансфером каријере: Кољић доноси милион Крупи

Душан Репија
Сјајни нападач Универзитатее пред трансфером каријере: Кољић доноси милион Крупи

БАЊАЛУКА - Нападач Универзитатее из Крајове Елвир Кољић налази се пред трансфером каријере, а расплет ситуације с нестрпљењем чекају у Крупи на Врбасу, будући да имају право на десет одсто од продаје момка који је стекао афирмацију у Крупи.

За сада је најконкретнији Динамо из Кијева, чији тренер Мирчеа Луческу жели да управо Кољић појача конкуренцију у нападу тима који је обезбиједио учешће у групној фази Лиге шампиона. У румунским медијима помиње се цифра од десет милиона евра, што значи да би Крупи припао читав милион, а предсједник овог клуба Драшко Илић наговјештава да би износ могао бити и већи.

- Није Динамо једини који тражи Кољића. У контакту смо са људима који воде бригу о његовој каријери и преносе нам да га тражи “пола” Европе. Срећан сам прије свега због њега јер знам одакле је кренуо и шта смо све заједно прошли, а наравно да би нас обрадовао и прилив у касу. Он је љетос продужио уговор са Универзитатеом до 2024. године и, колико сам упућен, минималан износ за који ће га клуб пустити је десет милиона евра - рекао је Илић.

У прилог овој причи иде и информација којом располажу румунски медији да је Луческу понудио седам милиона евра, али да је финансијер Крајове Михаи Ротару затражио још три милиона. Кољић је од почетка сезоне у сјајној форми јер је на четири првенствена меча постигао пет погодака и један је од водећих стријелаца Европе.

- Израстао је у правог голгетера. Драго ми је што нисам погријешио, јер сам видио да би могао постати топ класа чим је дошао код нас 2014. године. Срећан сам и што се одлично снашао у иностранству и што није наставио праксу и постао један од оних који се врате прије него што оду. Показао се сјајно у јакој конкуренцији, мислим да је зацементирао мјесто и у репрезентацији БиХ и да може бити прави насљедник Едина Џеке - хвали први човјек Крупе бившег голгетера овог клуба. 

Прелазни рок траје до 5. октобра и, како сада ствари стоје, много су веће шансе да Кољић настави каријеру у још јачој лиги него што је румунска. Прелазак у великана из Украјине и наступ у Лиги шампиона свакако би били испуњење сна за момка из Кључа, који је, осим за Крупу, наступао за Триглав, Борац и Лех.

Рекордан приход

Елвир Кољић већ је једном донио рекордан приход Крупи, која је од Универзитатее у љето 2018. добила 450.000 евра. Истог љета у Беверен је прешао Александар Вукотић за 345.000 евра, а годину раније у шведски Далкурд отишао је Ирфан Јашаревић за 150.000 евра. Сјајан посао управе клуба и тадашњег тренера Слободана Старчевића, који је афирмисао плејаду младих играча, сада би могао да дође на наплату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана