Сјајни лијеви бек Бојан Пузигаћа завршио каријеру: Боље млад тренер, него стар играч

Дарко Пашагић
Сјајни лијеви бек Бојан Пузигаћа завршио каријеру: Боље млад тренер, него стар играч

БАЊАЛУКА - Свему лијепом једном дође крај па тако у фудбалској каријери. Одлучио сам да се повучем још док сам прилично у снази, јер је боље бити млад тренер, него стар играч, започео је причу Бојан Пузигаћа, који је прије неколико дана одлучио да окачи “копачке о клин”, али и не да напусти фудбал.

Каријеру је почео у Бањалуком БСК-у из којег је послат на каљење у Напријед, потом се вратио међу “романтичаре”, који су тих година били у врху Прве лиге Републике Српске, а затим је играо за Борац у три наврата, зенички Челик пољску Краковију, Сарајево, Вождовац и на крају за Крупу.

- Одлучио сам да је боље да се опростим на нивоу Премијер лиге, него касније када би можда играо у нижим ранговима. Могао сам физички још играти годину-двије, али нисам желио, јер сам још раније одлучио да ћу се посветити тренерском послу. Одлука је била тешка, јер сам 17 година професионалац, али исто би било и кроз годину или двије - рекао је Пузигаћа, који је највише играо на позицији лијевог бочног.

Иако је било понуда да остане у Крупи као спортски директор или тренер у омладинској школи одлучио је да настави самостално.

- Преузећу БСК, који је јесен завршио на првом мјесту у  Трећој лиги Републике Српске, група запад и наставићу са тренерским усавршавањем. Тренутно имам Б лиценцу, школујем се за А, а потом ћу за коју годину стићи и до УЕФА Про лиценце - наставио је Пузигаћа.

У каријери је било много великих утакмица, успона и падова..., али остаће упамћено да је Пузигаћа највише мечева одиграо на позицији модерног лијевог бека, а по потреби и штопера. Поред дефанзивних задатак био је познат по сјајним центаршутевима, далеким убацивањима у шеснаестерац из аута, али и извођењу пенала.

- Тешко је издвојити све, али се увијек памте лијепе ствари. Постигао сам доста голова с обзиром на позицију у тим, а сигурно су ми најдражи против Борусије Менхегладбах и Атромитоса на европској сцени док сам носио дрес Сарајева. Са Борцем, али Сарајевом сам освојио титулу првака БиХ, као и Купове. Фудбал ми је да много тога, оно што је најважније много пријатеља, али и лијепих путовања, боравка у многим градовима - рекао је Пузигаћа.

Вјерује да ће два бањалучка премијерлигашка клуба чији је дрес носио у наставку сезоне испунити планове.

- Борац има екипу, која може да избори мјесто на европској сцени, а надам се да ће и Крупа успјети да избори опстанак - додао је на крају Пузигаћа.

На прагу репрезентације

Иако је сигурно играма заслужио Бојан Пузигаћа никада није заиграо у репрезентативном дресу.

- Био сам два пута на прагу репрезентације, једном као играч Борца, једном као фудбалер Сарајева, али позив је изостао. Била би то права круна каријере. Остаје жал што нисам заиграо ни минуту, јер многи који то нису заслужили прошли су кроз репрезентацију - истакао је Пузигаћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана