Сјајна сезона брчанских кошаркашица: “Лавице” пишу лијепу причу

Душан Репија
Сјајна сезона брчанских кошаркашица: “Лавице” пишу лијепу причу

БРЧКО - Далеко од свјетала рефлектора уз исправно постављен систем, те много труда и рада у минулих осам година кошаркашице Лавова из Брчког ове сезоне доспјеле су у жижу резултатима и афирмацијом младих од којих је свакако прво име капитен Милица Ђокић.

За популарне “лавице” шира јавност чула је оног тренутка када је параф на краткорочни уговор ставила прослављена кошаркашица Србије Милица Дабовић која је помогла екипи да се окити титулом шампиона Српске и уђе у Лигу БиХ. Након што је испунила мисију, Дабовићева је дигла сидро, а Брчанке су у елити играле са домаћим снагама и већ у првој сезони стигле до полуфинала плеј-офа.

- Као и сваком новајлији циљ је био опстанак до кога смо дошли већ на полусезони. Онда смо мало подигли љествицу, али и наставили да играмо растерећено што је резултирало освајањем четвртог мјеста и пласманом у плеј-оф. Наишли смо објективно на јачи тим, Орлове, који нас је добио, али далеко од тога да смо разочарани, напротив - рекао је први човјек клуба Бошко Вукадиновић.

Лијепа прича биће настављена и идуће такмичарске кампање пошто је на адресу клуба стигла позивница из регионалне WABA лиге да постану дио те породице.

- Са задовољством смо прихватили позив, велика је то част, али и обавеза. У Брчком никада није играна европска кошарка, па нам је утолико драже што смо пионири. Имамо добре резултате млађих категорија, па очекујем да ћемо имати и све јачи сениорски тим. Наравно, мораћемо да реагујемо на тржишту да бисмо довели бар два појачања на позицијама три или четири. Требају нам квалитетне, искусне играчице како би наше младе снаге расле и напредовале уз њих - рекао је Вукадиновић.

А резултати младих су посебна прича. Лавови су постали јуниорски шампиони Српске и БиХ, те кадетски Српске, а једно име обиљежило је успјехе свих селекција. Милица Ђокић, дјевојка која је рођена 2005. године, једна је од најталентованијих кошаркашица у свом годишту не само на овим просторима него и много шире. Трипл-даблови постали су њен заштитни знак, а њене игре нису промакле ни селекторима Србије.

- Прошле године била је члан кадетске репрезентације на ФИБА Челенџ купу у Сан Фернанду на коме је била једна од најбољих и помогла Србији да освоји друго мјесто. Иако је по годинама кадет, сада иде на припреме јуниорске репрезентације са којом је очекује наступ на Европском првенству Б дивизије. Она је у клубу од првог дана, дошла је на први тренинг 2014. године, а већ на другом је рекла да ће играти за репрезентацију. Ето већ је успјела да оствари сан - закључио је Вукадиновић.

Репрезентативке

Осим Милице Ђокић, Лавови дају још пет репрезентативки Србије и БиХ. Сара Ђокић је члан кадетске селекције Србије, док Јелена Лазаревић, Тамара Шаренац и Валентина Дошић играју у дресу БиХ.

- Дијете нашег клуба Амила Смајић сада каријеру гради у Италији и такође је јуниорска репрезентативка. Поносни смо и што је пет наших талентованих дјечака каријеру наставило у Италији гдје имају могућност да напредују у већим системима, те да се упоредо школују - рекао је Вукадиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана