Сјајан почетак, Борац побиједио шампиона Словеније

М. З.
Сјајан почетак, Борац побиједио шампиона Словеније

ЦЕЉЕ - Фудбалери Борца уписали су побједу против Муре резултатом 1:0, у првој контролној утакмици током припрема у Словенији.

Изабраници тренера Марка Максимовића пружили су сјајну партију против шампиона Словеније иако су сви доста исцрпљени од жестоког рада на тренинзима.

Прво полувријеме протекло је у доминацији Борца који је створио много више прилика за гол, али је само једну реализовао. Први пут Бањалучани су запријетили су у петој минути када се Панајотис Мораитис изборио за лопту, комбиновао са Алмедином Зиљкићем на лијевој страни, али је мало закаснио на његов центаршут.

Три минута Бањалучани су повели. Ђорђе Ћосић одлично је центрирао са лијеве стране, а Стојан Врањеш матирао голмана словеначке екипе. Већ у 13. минуту из даљине је запријетио Горан Закарић да би судија Денис Халиловић у 20. минуту свирао тајм-аут да играчи направе предах и узму освјежење јер је вријеме у Цељу било изузетно вруће и спарно.

Одмах након минуте одмора Мораитис се нашао у прилици, изборио је корнер након којег се поново нашао у прилици, али је лопта отишла поред стативе. У 32. минуту Зиљкић се нашао у одличној прилици, али је његов покушај одбранио чувар мреже Муре.

Грчки нападач у табору Борца био је велика пријетња по гол Словенаца и у 35. минуту поново је пријетио баш као и у 43. минуту, али је резултат остао непромијењен. Имала је и Мура неколико прилика које нису ни изблиза биле опасне као Борчеве. Никола Лакић лако је купио све лопте, а одлично је реаговао у 41. минуту када је шампион Словеније имао своју најбољу прилику.

Темпо игре мало је пао у другом полувремену што је и било за очекивати јер је тренер шампиона Премијер лиге Марко Максимовић доста мијењао екипу па је само Ђорђе Милојевић од стартера завршио сусрет. Одличну шансу имали су у 70. минуту након скраћеног корнера са десне стране, али су играчи Муре избацили лопту са гол линије.

Посљедњу прилику на утакмици имао је Синиша Дујаковић који је шутирао искоса са десне стране, али је голман одбранио његов покушај. На самом крају меча Мура је постигла гол којег је судија оправдано поништио због играња руком.

Наредну провјеру у Словенији фудбалери Борца требало би да имају 29. јуна против Олимпије у Љубљани.

 

 

 

 

БОРАЦ 1 (1)

МУРА0 (0)

Стријелац: 1:0 Врањеш у 8. минуту.

Стадион: НК Цеље у Цељу.

Судија: Денис Халиловић (Словенија).

Жути картони: Босанчић (Борац), Горенц (Мура).

БОРАЦ: Лакић, Ћорић, Милојевић, Војновић, Ћосић, Мелег, Бегић, Врањеш, Зиљкић, Закарић, Мораитис. Још су играли: Ћетковић, Чавић, Вушуровић, Босанчић, Узелац, Кујунџић, Кулашин, Дујаковић, Марковић, Тахрић.

МУРА: Обрадовић, Пуцко, Ђурак, Козар, Карамарко, Антолин, Мароша, Т. Ципот, Ловрић, Мандић, Филиповић. Још су играли: Бобичанец, Коутер, Коус, Клепач, Горенц, К. Ципот, Марушко, Бркић, Карничник, Залокар, Штурм.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана