Широки и Братунац пред публиком одиграли утакмицу Лиге БиХ: Одвикли смо се галаме

Милан Зубовић
Широки и Братунац пред публиком одиграли утакмицу Лиге БиХ: Одвикли смо се галаме

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Широког и Братунца одиграли су прву утакмицу пред публиком ове сезоне у Лиги БиХ након што је власт Жупаније западнохерцеговачке дала дозволу уз сагласност Кошаркашког савеза БиХ.

Број мјеста био је ограничен, а сви су морали да носе заштитне маске и држе размак на трибинама. Тако је клуб са “Пецаре” постао први клуб у БиХ који је свој меч одиграо са навијачима од почетка пандемије прије скоро годину док се и остале кошаркашке екипе надају да ће у скорије вријеме бити у истој ситуацији. Ипак, све то зависи од надлежних институција и у Републици Српској публике на спортским борилиштима неће бити бар до 5. марта, сходно посљедњој одлуци Републичког штаба РС за ванредне ситуације.

- Послије дужег времена било је лијепо играти и домаћин је све то добро организовао. Утакмица је била тврда прве три четвртине да би Широки боље заиграо у посљедњем периоду и сигурно да је публика мотивисала свој тим да дође до побједе. Испочетка је било мало необично јер смо се одвикли од галаме у дворани и то су посебно осјетили плејмејкери који су као некада рукама морали да показују акције, а до сада су их звали гласом док се овај пут једноставно нису чули - рекао је тренер Братунца Огњен Радић.

Вјерује да ће ускоро доћи до попуштања мјера и да ће сви тимови бити у равноправном положају.

- Највише су оштећени мањи клубови који су имали по 800-900 гледалаца по мечу, којима је та публика давала вјетар у леђа и била шести играч. Надам се да ћемо сви убрзо добити сагласност за присуство публике и биће одлично да дворана колико-толико буде попуњена - казао је Радић.

КС БиХ се огласио саопштењем којим је дао сагласност свим клубовима за присуство публике.

- Поштовани спортски радници обавјештавамо вас и уједно дајемо сагласност клубовима учесницима Лиге БиХ у сезони 2020-21 за присуство публике на утакмицама, а све према упутствима кризних штабова, одлука општина, кантона, жупанија и завода за јавно здравство. У складу са издатим хигијенско-елидемиолошким мјерама које се односе на спречавање ширења пандемије вируса корона сви клубови су обавезни да се придржавају упутстава, хигијенско-епидемиолошких мјера о броју присутних учесника у затвореним просторима као што је размак и ношење заштитне маске. За поштивање и спровођење хигијенско-епидемиолошких мјера те препорука надлежних институција одговорни су организатори утакмице - спортски клубови - наведено је у саопштењу генералног секретара КС БиХ Амера Чолана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана