Шесторица играча Широког која су играла против Сарајева позитивна на корону

Г.С.
Шесторица играча Широког која су играла против Сарајева позитивна на корону

Чак шесторица фудбалера Широког Бријега који су наступали на суботњој утакмици 11. кола Премијер лиге БиХ против Сарајева заражено је коронавирусом, потврдио је вечерас херцеговачки клуб на својим званичним страницама.

“Уз оних 12 играча који су осјећали симптоме и који су на вријеме стављени у изолацију, данашње тестирање је потврдило како су један члан стручног штаба и чак шесторица играча НК Широки Бријег, а који су наступили у дербију 11. кола Премијер лиге БиХ против ФК Сарајево (2:0) на Кошеву, позитивни на коронавирус”, објавили су из Широког.

Екипа из Херцеговине је прије утакмице, услијед развоја цјелокупне ситуације, о свему телефонски обавијестила Бордо тим и Фудбалски савез БиХ.

“Оглушили су се на наше молбе за одгодом утакмице. Свјесни свега бојали смо се оваквог епилога, а он није питање само НК Широки Бријега, него свих нас. У питању су здравље и заштита живота, како наших играча и упосленика, тако и противничких играча и упосленика, судија и свих осталих који учествују у организацији утакмица”, поручили су.

НК Широки Бријег тренутно има само шест играча из сениорске екипе на располагању за тренинге и утакмице које слиједе.

“Службено ћемо затражити одгоду сљедеће двије утакмице (Вележ у осмини финала Купа БиХ и Тузла Сити у 12. колу Премијер лиге БиХ) у нади како ће надлежни напокон 'прогледати' у интересу фудбала и здравља играча. Морамо врло озбиљно приступити овоме проблему и коначно погледати гдје нас све ово води. Данас НК Широки Бријег, а сутра можда већ неко други”, поручили су из Широког.

Још увијек се чека реакција Фудбалског савеза БиХ, али и ФК Сарајево, који се сада нашао у могућем проблему, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана