Шесторица играча напуштају редове Бањалучана: Миљковић у Војводини, шансу добијају млади

Душан Репија
Шесторица играча напуштају редове Бањалучана: Миљковић у Војводини, шансу добијају млади

БАЊАЛУКА - Снажни десни бек Стефан Миљковић напустио је Борац послије двије сезоне и договорио сарадњу са шампионом Србије Војводином, а клуб ће напустити и Владан Ђурђевић, Бојан Рађеновић, Вукашин Ракоција и Немања Вучићевић којима крајем маја истичу уговори.

Опрему Бањалучана још раније је раздужио Бразилац Гиљерме Линареш де Соуза који је појачао Татран Прешов, па је јасно да ће Борац у нову сезону кренути са прилично измијењеним саставом. О буџету и финансијама за наредну  сезону јако је тешко говорити с обзиром на то да је спорт при дну листе приоритета у овом тренутку, али је већ сада јасно да ће трошкови морати да се смањују.

Послије Соузе Миљковић је други играч који је већ пронашао клуб.

- Договорио сам све са Војводином и ускоро би требало да постане званично. За сада само то могу да кажем - рекао је Миљковић који је са Борцем освојио Куп БиХ, а како ствари стоје у биографији ће му писати и да је постао шампион у овој сезони, јер се ускоро очекује званична одлука о крају првенства.

Челници Новосађана бацили су око на још једног или двојицу досадашњих рукометаша Борца, па није искључено да буде још одлазака из Господске у Нови Сад овог љета.

- Са једне стране ми је криво што одлазе, јер су ови момци много допринијели нашим резултатима, а са друге, опет се показало да радимо исправно и да су наши играчи интересантни у овом тренутку јачим екипама од Борца. Сви момци код нас су постали бољи играчи и вјерујем да ће направити корак напријед у каријерама - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Додао је да је нормално да буде промјена у сваком прелазном року, али да ће костур екипе ипак остати на окупу.

- Одлично је што је тренер Мирко Микић у претходној сезони афирмисао момке из наше школе и што су показали да су сазрели. Остаће и доста искуснијих играча, а од момака из Србије најближи смо договору са Миланом Дакићем који је у двије године показао и људске и играчке квалитете - рекао је Бранковић.

Сигурно ће бити и долазака, а директор Бањалучана је рекао да ће свако појачање проћи скенер стручног штаба, а евентуални потпис уговора аминоваће Управни одбор. Додао је да ће се са позајмице из добојске слоге вратити Арсеније Бубић и Никола Кнежевић.

Челенџ куп

Послије неуспјешног излета у ЕХФ куп на почетку и даље текуће сезоне, Бањалучани ће идуће сезоне наступити у Челенџ купу.

- Мислим да је то такмичење тренутно по нашој мјери. Још ништа није дефинисано ни око учесника СЕХА лиге наредне године, а ја сам у сталном контакту са челницима овог такмичења. Видјећемо шта ће бити до септембра, који је у погледу планирања из ове тачке гледишта прилично далеко - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана