Шест екипа из Српске обуставило тренинге

Синиша Котараш
Шест екипа из Српске обуставило тренинге

БАЊАЛУКА - Забрана свих јавних окупљања, одржавања тренинга и играња утакмица, са присуством гледалаца или без њих, зауставила је и рукомет па су премијерлигашки клубови послали своје првотимце на принудне одморе.

Свих шест екипа из Републике Српске обуставило је тренажне процесе у свим категоријама од најмлађе сениорске и велико је питање када ће се сви поново окупити. Тренутни лидер премијерлигашке табеле Борац м:тел међу првима је послушао препоруке званичних власти и прекинуо рад са свим селекцијама.

- Чекамо званичну одлуку о дужини паузе коју, нажалост ни сам Савез не може да одреди, а претпоставка је да ће се пратити и остали савези. Што се нас тиче, комплетан клуб се стриктно придржава свих упутстава, ограничили смо кретања и дружења, а у међусобном контакту смо путем телефона и друштвених мрежа. Додатни проблем нам представља и то што играчи који нису из Републике Српске не могу да оду кућама јер у моменту када буде требало да се врате 14 дана морају бити у прописаном карантину  - истакао је тренер “црвено-плавих” Мирко Микић.

Слична ситуација је и у осталим клубовима који су такође, све играче послали на одмор.

- Од петка смо на одмору за који не знамо колико ће да траје. Сви играчи су добили инструкције како да раде индивидуално, како бисмо колико-толико спремно дочекали евентуални наставак сезоне. Млађе категорије су престале да раде још раније и сада нам преостаје само да се надамо како ће то све брзо проћи - поручио је стратег Слоге Данко Панић.

Тренер Локомотиве Здравко Стевановић сматра да је требало размислити о потпуном прекиду првенства.

- Реално, тешко да се ова сезона може регуларно завршити јер до краја има још 12 кола, као и Куп Републике Српске и БиХ. Не знам ни каква је корист од наставка сезоне уколико ће пауза бити дужа од мјесец или мјесец и по - тврди Стевановић.

Без тренинга су и рукометаши Славије који су за сриједу заказали састанак.

- Играчи су добили слободне дане до сриједе, али смо свјесни да се ситуација не развија онако како бисмо жељели. Приоритет нам је здравље, али се морамо и прилагођавати новонасталој ситуацији - нагласио је тренер “соколова” Горан Томић.

 

 

Са “Полица” на паузу

Поштујући препоруку кризног штаба и надлежних државних органа градоначелник Требиња Мирко Ћурић забранио је рад Спортској дворани “Милош Мрдић” па су рукометаши Леотара посљедње тренинге одрадили на стадиону “Полице”. Међутим, Управни одбор је недуго затим одлучио да до даљег обустави тренажни процес па су и Требињци на принудном одмору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана