Шеранић: Прије 1. јула не размишљати о наставку спортских такмичења у Српској

Г.С.
Шеранић: Прије 1. јула не размишљати о наставку спортских такмичења у Српској

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да прије 1. јула не треба размишљати о наставку спортских такмичења.

''Што се тиче тог питања ми смо дали једну јавно-здравствену препоруку прије 20-ак дана да би везано за наставак спортских такмичења - ми смо ишли према препоруци министарству спорта - да би требало размишљати о почетку након 1. јула. То је нешто што је став генерално и ако говоримо о масовним окупљањима, то је опција о којој смо размишљали", изјавио је Шеранић за портал "Мондо.ба".

Према његовим ријечима, о свему је тражио мишљења релеватних људи из области спорта.

"Ми смо од министартства спорта и тражили да се и они изјасне и да се види са савезима, да ли су они спремни да уопште заврше сезону, да ли могу да играју? Препорука свакако јесте и остаје да то буде послије 1. јула", додао је министар здравља и социјалне заштите РС.

На питање да у том случају Премијер лига БиХ, ако почне тек у јулу, нема могућности да се заврши због рока УЕФА (3. август), Шеранић је одговорио да он прича једино у вези јавног здравства и упитао "шта уколико се деси да се у неком клубу појави вирус корона?".

"Ја не улазим у организацију и остале ствари. Говорим са аспекта јавног здравства. Ако треба нешто друго да се уради и сачини, став о томе ће морати дати министарство спорта. Недавно сте имали случај да је у Болоњи заражено седам играча и шта сад? Шта ћемо ако крене неко професионално такмичење у јуну или јулу и деси се да имамо заразу у неком фудалском клубу? Тај клуб би морао да прекине играти утакмице на седам или 14 дана и да сви иду у карантин и шта ћемо онда? Опет ће питати јавно здравство шта сад да радимо? То су врло тешке одлуке", закључио је Шеранић. (Мондо.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана