Сефа најбољи друмски бициклиста Балкана

Душан Репија
Сефа најбољи друмски бициклиста Балкана

ТРЕБИЊЕ - Нови шампион Балкана у друмском бициклизму је репрезентативац Албаније Јлбер Сефа, друго мјесто припало је српском бициклисти Марку Даниловићу, а трећи је био Кипранин Александрос Мацангос.

Сефа је одвезао одличну трку и релативно лако сачувао предност која је у неким дијеловима трке износила и тридесетак секунди. На крају је 95 километара превезао за 2:01,02 часа, 48 секунди брже од Даниловића.

- Дуго сам чекао ову побједу с обзиром да сам прилично искусан и да се 15 година бавим бициклизмом. Одлично сам се осјећао, радио сам у групи са још три момка, али сам осјетио да имам шансу на неких двадесетак километара до циља па сам побјегао конкурентима - рекао је 28-годишњи Сефа.

Даниловић признаје да је очекивао да ће он или неко од његових колега стићи до побједе, па је само донекле задовољан другим мјестом.

- Пореметио нас је пад младог Ђорђа Ђурића за којег смо требали тимски да радимо, он је био наш највећи адут на овако равној стази. Ипак, успели смо да се прегрупишемо, али нисмо имали снаге за победу - рекао је Даниловић.

Као и првог дана када је на хронометру славио Огњен Илић из Србије, крај стазе а нарочито на циљу окупио се велики број гледалаца који су аплаузом поздравили оне најбоље.

-  У разговору са грађанима и нарочито малишанима сазнао сам да је свијест о бициклизму пробуђена за само неколико дана на невјероваран ниво. На сваком кораку су се куповале кациге за дјечије трке, што је охрабрујући знак. Имамо велике планове како са такмичарским, тако и са рекреативним бициклизмом, па ми је посебно драго што је ова трка пробудила интересовање за овај изузетно лијеп спорт - рекао је први човјек најјужнијег града Српске Мирко Ћурић.

Директор Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља захвалио се домаћинима на свему што су учинили да такмичење прође у најбољем реду.

- Број грађана и туриста који су дошли да подрже бициклисте говори нам да смо сви заједно урадили одличан посао. Драго ми је што се Требиње уписало на бициклистичку мапу свијета и сигуран сам да ће ту остати наредних година - рекао је Куваља.

Бронза јуниора Хусеина Селимовића у хронометру остао је најбољи резултат представника БиХ.

Гркиња потврдила доминацију

Бициклисткиња из Грчке Варвара Фасои која је славила и у хронометру, најбржа је била и на друму. Сјајна професионалка која наступа за један шпански тим није имала превише проблема да оправда улогу фаворита.

Друго мјесто припало је њеној земљакињи Елени Цавари, а трећа је Румунка Андреа Јонеску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана