Сарајлије у нелагодној ситуацији пред суботњи дерби против Бањалучана: Првак без муниције на Борац

Дејан Марић
Сарајлије у нелагодној ситуацији пред суботњи дерби против Бањалучана: Првак без муниције на Борац

БАЊАЛУКА - Фудбалери Сарајева и Борца сутра ће на “Кошеву” укрстити копља у дербију 26. кола м:тел Премијер лиге у којем лидер и шампион неће моћи да рачуна на више јаких адута.

Матијас Фанимо, који је јесенас на Градском стадиону два пута поентирао, ван строја је због повреде, док су стријелци из првог овосезонског дербија Бењамин Татар и Амар Рахмановић на полусезони дигли сидро. Ако се овоме дода да су Мирко Оремуш и Александар Пејовић суспендовани, Ђани Салчин, Дал Варешановић и Мерсудин Ахметовић повријеђени, онда је јасно да је пред домаћином велики тест.

Уосталом, поглед на табелу и посљедње мечеве јасно показује да “бордо” тим није доминантан. Ученици Винка Мариновића се муче у посљедње вријеме, у посљедњих пет лигашких испита уписали су три пораза, дозволивши “црвено-плавима” да им приђу на свега пет корака.

Ако би Борац покорио “Кошево”, а о његовој форми најбоље свједочи податак да је добио седам од посљедњих осам такмичарских сусрета, пришао би на свега два бода заостатка и тако шампионску трку учинио потпуно отвореном.

На Градском стадиону су умјерени оптимисти. Не желе да пријете прваку, без обзира на његове проблеме, али се зато уздају у властити квалитет.

- Сарајево нису ни Татар, ни Рахмановић ни Фанимо. То је шампионски тим који у својим редовима има квалитетне играче способне да надокнаде сваки изостанак. Зато не желимо да се бавимо њиховим недаћама. Идемо на “Кошево” да одиграмо мушки, без бијеле заставе. Желимо да покажемо шта знамо па нека бољи побиједи - истакао је дефанзивац “црвено-плавих” Дино Ћорић.

Борац је, чини се, ухватио прави ритам у право вријеме. Током припрема напад није “радио”, против Вележа у Врапчићима екипа је подбацила. Па ипак, осим тог кикса, све остало заслужује високу оцјену. Изборен је пласман у полуфинале Купа БиХ, у којем је у првом мечу срушен Клис са 4:1, тако да је финале на видику. Ћорић и друштво су везали четири лигашка тријумфа, гледају са друге позиције и са много самопоуздања иду на ноге Сарајеву.

- Добро нам иде. Квалитетно смо радили од првог дана припрема, међутим, реализација је тада била проблем. Сада нам се све враћа. Потрудићемо се да ова серија потраје што дуже - закључио је Ћорић.

Увијек може боље

Дино Ћорић се од првог дана сјајно уклопио у Борац. Иако је на Градски стадион стигао зимус, пружа одличне партије и један је од најпоузданијих адута Марка Максимовића. Ипак, вјерује да није достигао максимум.

- Сваки играч увијек може боље. Зато сматрам да још могу да подигнем ниво игре. Задовољан сам, а најбитније је да нема повреда. Уз то, сви у клубу и саиграчи су ме одлично прихватили и олакшали процес прилагођавања - додао је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана