Сарајево "пало" на Градском стадиону у Бањалуци

Г.С.
Сарајево "пало" на Градском стадиону у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца побиједили су на Градском стадиону у Бањалуци у оквиру 11. кола м:тел Премијер лиге екипу Сарајева резултатом 1:0 те су тако потврдили добру форму уписавши трећи узастопни тријумф.

Борац је боље отворио утакмицу и у седмој минути су већ могли доћи до водства, али је Мораитис лоше шутирао након додавања Субића.

Услиједио је доста скроман период меча у којем је Сарајево први пут запријетило тек у 27. минути. До краја првог полувремена Мораитис је имао још двије добре прилике, али се мреже након првих 45 минута игре између актуелног шампиона и вицепрвака нису тресле.

Само што се кренуло са центра у наставку меча Борац је дошао у водство. Закарић је сјајно пробио по десној страни, потом још боље центрирао, а капитен Врањеш је био на правом мјесту да главом закуца лопту у мрежу иза немоћног Диздаревића.

Покушавало је Сарајево до краја меча да дође до изједначења, а најбољу прилику пропустило је у 63. минути када је Павловић с гол-црте одбранио ударац који је упутио Пидро.

До краја меча више није било промјена па су домаћи прославили прву побједу након десет година против великог ривала када су у питању утакмице које су се играле у Бањалуци.

Борац је остао на петом мјесту Премијер лиге БиХ, док је Сарајево на трећој позицији. Бањалучки клуб у наредном колу дочекује Жељезничар, док Сарајево гостује лидеру Тузла сити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана