Салих Љубијанкић побједник ауто-трке у Власеници

Срна
Салих Љубијанкић побједник ауто-трке у Власеници

ВЛАСЕНИЦА - Члан Ауто-мото клуба /АМК/ “Цазин” Салих Љубијанкић укупни је побједник данашње Брдске ауто-трке “Власеница 2021”, која је вожена у оквиру Отвореног првенства Републике Српске и шампионата БиХ.

Љубијанкић је након двије вожње на стази дугачкој 5.650 метара, возећи “хонду сивик”, забиљежио најбољи укупни резултат 5:53:005. Други у укупном пласману је Мирослав Јосиповић из Ауто-клуба “ФАМ спорт” из Модриче, а трећи Бранимир Симић, члан”Оптима моторспорта” из Бијељине.

Побједник у класи Н2 до 1600 кубика је Драшко Цуњак из Ауто-клуба “Професионал” Бањалука, у класи Н3 од 1600 до 2000 кубика побиједио је Младен Шољић из “Оптима моторспорта” из Бијељине.

 У класи Е1-14 до 1400 кубика најбољи је био Дејан Татић из клуба “Професионал”, његов клупски колега Дејан Вујасин био је најбољи у класи Е1-15 од 1.401 до 1.600 кубика, у класи Е1-16 од 1.601 до 2.000 кубика побједио је Салих Љубијанкић из АМК “Цазин”, а у класи Е1-17 са више од 2.000 кубика Мирослав Јосиповић члан “Фам-спорт” из Модриче.

Директор трке Душан Савичић рекао је Срни да је данашње такмичење протекло без проблема и да је задовољан бројем од 30 такмичара који су данас дошли да возе.

“Стаза је фантастична, домаћини изузетни, сваке године све бољи и бољи. Јуче је исто тако све протекло у најбољем реду и радујем се наредној години и новој трци”, рекао је Савичић.

Секретар Ауто-мото друштва Власеница и један од организатора трке Милош Лакић рекао је Срни да трка има дугу традицију, 18. је послије рата и слави пунољетство.

“Ово је била најмасовнија трка ове године у БиХ због чега смо изузетно задовољни. Стаза је била добра, вожње атрактивне с јаким возачима, а и вријеме нас је послужило тако да се све добро завршило”, рекао је Лакић.

Трку је отворио предсједник локалног парламента Горан Ђурић који је рекао да је ово манифестација по којој је Власеница позната не само у БиХ него и у бившој Југославији и додао да ће општина наставити да подржава догађаје који окупљају велики број гледалаца.

Организатори трке били су Ауто-мото друштво Власеница, Ауто-мото савез Републике Српске и Спортски ауто и картинг савез /САКС/ Републике Српске, генерални спонзор је “Дрина осигурање” Милићи, а покровитељ је општина Власеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана