Рус стигао у Мркоњић Град

М. З.
Рус стигао у Мркоњић Град

МРКОЊИЋ ГРАД - Управа Младости ангажовала је младог руског кошаркаша Павела Лобарева који је прошао млађе селекције Химкија и репрезентације Русије.

- Прије двије сезоне се одлучио за свој развој у кошаркашкој лиги Србије, послије чега је дошао у Мркоњић Град. Желимо да направимо конкурентан тим за првенство БиХ и успјели смо продужити сарадњу са Срђаном Милановићем, довели смо Игора Јосиповића којег дуго познајем те знам све његове играчке и људске квалитете, а он је био једна од мојих првих жеља у наступајућој сезони. Са њима и Јована Ђорђевића, који је имао добру сезону у Какњу дају нам одређен квалитет на високим позицијама. На бековским позицијама неки млади играчи са којима смо преговарали, а који су прошли млађе селекције БиХ, одлучили су се да промјене тржиште и оду вјероватно у стабилније и организованије лиге, на нашу велику жалост. Довели смо два момка са великим потенцијалом Алексу Симовића и Павела Лобарева који имају 22 године и надам се да ће својом енергијом уз Ђорђа Алексића и Алексу Стојановића подићи свој квалитет и напредовати кроз наступајућу сезону. Уз њих имамо Душана Јотића и Давида Марковића, јуниоре из прошле сезоне, којима ћемо прикључити  Томића, Шикмана и Гаврића. Ако се на тржишту појави квалитетан плејмејкер тиме ћемо комплетирати тим за наредну сезону - рекао је тренер екипе Жарко Милаковић.

Према његовим ријечима и даље не знају када ће почети са припремемама.

- Због неутврђеног календара и система такмичења још немамо тачан датум почетка припрема за наредну сезону. Цијела ситуација у Кошаркашком савезу БиХ изгледа доста неозбиљно. Још кад се томе придода ситуација око пандемије вируса корона, долазимо до јако специфичне ситуације. Радили смо јако ангажовано у прелазном року иако све наведено доста отежава прелазни рок (неутвђен календар, систем такмичења, број тимова...), играчи са којим комуницирамо се јако тешко одлучују да прихвате такву лигу и услове - додао је Милаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана