Рукометни клубови из Српске муку муче са буџетима

Г.С.
Рукометни клубови из Српске муку муче са буџетима

БАЊАЛУКА - Представници Рукометног савеза Републике Српске нису јуче учествовали на састанку Управног одбора РС БиХ, чиме је криза у рукомету додатно продубљена.

Разлог неодласка у Сарајево лежи у чињеници да је тренутни предсједник РС БиХ Слободан Задро, према ријечима првог човјека РСРС Маринка Умичевића, наставио са подвалама и крајњим непоштовањем Рукометног савеза Републике Српске и његових представника на нивоу БиХ.

Да ствар буде гора, ни ситуација у самој РС није у посљедње вријеме боља, клубови се сусрећу са великим финансијским проблемима и зато и не чуди серија отказа када су у питању наступи у Премијер лиги. О томе се расправљало на ванредној сједници УО РСРС, на којој је до сада стандардни премијерлигаш Леотар најавио одустајање од највишег ранга такмичења.

- Финансијска ситуација је и више него тешка и то је једини разлог нашег размишљања да одустанемо од Премијер лиге. Радује ме што имамо подршку савеза, који је изразио спремност да нам помогне. Уколико добијемо и подршку Владе Републике Српске, а вјерујем да хоћемо, онда ћемо наставити да играмо у рангу у којем смо били и до сада - истакао је предсједник Леотара Владан Шегрт.

Прије Леотара, и ЖРК Дубица је објавила да иступа из Премијер лиге, па је реално да ће РСРС остати без једног представника у такмичењу. И првак мушке Прве лиге РС Дервента најавила је да неће у Премијер лигу, али се посљедњих дана појавила могућност да овај клуб ипак заузме своје мјесто међу најбољима у БиХ.

- Да бисмо играли Премијер лигу, потребно нам је 120.000 КМ, а ми у овом тренутку немамо тај новац. Уколико нам Влада РС помогне, а искрено вјерујемо да хоће, онда ће клупска Скупштина промијенити раније донесену одлуку - нагласио је секретар Дервенте Бране Ђураш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана