Рукометнa eлита у Невесињу

Душан Репија
Рукометнa eлита у Невесињу

НЕВЕСИЊЕ - Рукометаши Херцеговине из Невесиња играће наредне сезоне у Премијер лиги БиХ.

Челници клуба добили су гаранције општинских власти, као и представника “Електропривреде Републике Српске” и Хидроелектрана на Требишњици да ће још снажније подржати њихов рад. Невесињци су освојили шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске, али је неизвјесност око наступа у елити трајала све до сада. Нису жељели да се упусте у авантуру која је прије неколико година неславно завршила одустајањем на пола сезоне, тражили су стабилне изворе прихода и минимум минимума како би могли да одговоре захтјевима Премијер лиге.

- Имали смо врло отворене и позитивне разговоре са нашим досадашњим спонзорима и прихватили учешће. Добили смо увјеравања да ће средства бити оперативна из мјесеца у мјесец, како бисмо могли да се спремимо за Премијер лигу и сервисирамо обавезе. У наредним данима обавићемо разговоре и са приватним субјектима. Ко год жели да помогне добродошао је у управу клуба, сви могу да се укључе и на неки начин контролишу како трошимо новац. Једно је сигурно, нећемо се расипати и знаћемо да цијенимо сваку марку - рекао је предсједник клуба Милосав Уљаревић.

Јасно је да шампионску екипу треба појачати нарочито што су петорица момака Василије Стојановић, Вукан Авдаловић, Марко Зуровац, Немања Вучић и Ђорђе Бабић наставили школовање у већим срединама. Први задатак ипак је да пронађу тренера.

- Наш досадашњи тренер-играч Немања Ивановић од сада ће се посветити само игри, а у наредном периоду ћемо да потражимо адекватно рјешење за клупу. Жеља нам је да тренер живи и ради у Невесињу и да прије свега сачува овакву атмосферу каква је до сада била у клубу - нагласио је Уљаревић.

Осим Ивановића мало је играча који су осјетили премијерлигашке паркете, али искусни десни бек сматра да то неће бити препрека.

- Срећни смо због оваквог расплета. Много смо радили претходних година, сигурно је да ћемо сада још јаче како бисмо се представили у најбољем свјетлу - нагласио је Ивановић.

Публика

Дворана “Невесињка” неријетко је била пуна и током похода на титулу у првенству Српске, а сада ће сигурно бити још чешће, нарочито када у госте буду долазиле екипе попут Борца, Извиђача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана