Рукометашице Борца побједнице Купа Српске

М.З.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца трећу годину узастопно су побједнице Купа Републике Српске.

Бањалучанке су у овогодишњем финалу савладале Кнежопољку из Козарске Дубице са 25:17 (14:10), а на крају меча пехар и новчани чек од 3.000 марака капитену Јовани Новаковић уручио је Маринко Умичевић, предсједник Савеза док је потпредсједник Недељко Перишић предао прелазни пехар. 

Златне медаље додјелила је некада сјајна рукометашица Милена Делић која се налази на функцији предсједника Рукометног савеза Србије.

Ненад Рађен, представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске додјелио је сребрна одличја играчицама Кнежопољке, док је капитену Лари Станић пехар за друго мјесто уручио Недељко Перишић. 

Екипа из Козарске Дубице добила је и чек у износу од 2.000 марака. 

Што се тиче финалног сусрета Бањалучанке су биле кудикамо боље и више него заслужено су стигле до новог успјеха у Купу Српске. 

Најефикаснија у домаћем тиму била је Божана Ћутковић са шест голова, док су у пораженој екипи по пет погодака дале Јована Гавриловић и Лара Станић.

За најбољи играчицу проглашена је Исидора Кршић из Борца и њој је признање предала Горица Аћимовић, бивша рукометашица Борца која је са Виборгом освојила Лигу шампиона. 

Драгана Вукосављевић (Борац) је најуспјешнији чувар мреже и њој је награду додјелио Обрад Нинковић, члан УО РС РС. Првом стријелцу завршне смотре Лари Станић из Кнежопољке (дала 15 голова) признање је уручио Зоран Милошевић, нови предсједник Скупштине РС Српске.

Одличан организатор завршнице Купа био је Рукометни савез Српске. 

Похвале иду и ЖРК Борац који је био технички организатор, док је покровитељ била Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана