Рукометаши "Гласинца" остварују циљ

Срна
Foto: срна

СОКОЛАЦ - Рукометни клуб "Гласинац" са Сокоца је сениорски јесењи првак Друге лиге Републике Српске, групе "Исток", што значи да је 99 одсто остварио свој дугогодишњи циљ и сан - пласман у Прву лигу Српске, рекао је Срни тренер Јован Боровчанин.

Он је подсјетио да их наставак сениорске сезоне очекује у фебруару и да се сада окрећу Кантоналној лиги, гдје учествују захваљујући добрим резултатима и озбиљном раду у Клубу, који све више привлачи младе на Сокоцу.

Ријеч је о веома квалитетној лиги у БиХ која обухвата клубове од Горажда до Високог. "Наши момци су до децембра заузети утакмицама и са свим што је њима потребно у овом узрасту да би даље напредовали у рукомету", рекао је тренер Боровчанин.

Он је изразио наду да ће Клуб, осим добрих резултата, стећи и друге неопходне услове да соколачки "Гласинац" уђе у Прву лигу Републике Српске, која креће наредне године у октобру, те да ће сениори овог тима добити подршку шире заједнице и предузетника.

Боровчанин је нагласио да су најмлађи рукометаши "Гласинца" синоћ на свом терену у пријатељском сусрету побиједили "Раднички" из Горажда резултатом 29:26, што тренеру млађих селекција овог тима Ненаду Глушици представља велико задовољство будући да је противничка екипа дошла из "града рукомета".

"За будућност Клуба не треба да бринемо јер је тренер Глушица окупио велики број млађих дјечака који желе да раде", рекао је Боровчанин. Он је подсјетио да наредног викенда почиње Омладинска дјечија лига Републике Српске, гдје дјечаци "Гласинца" на првом турниру гостују у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана